Tusindvis af danskere i Tyrkiet: Borgerservice følger situationen tæt

Den danske ambassade i Tyrkiets hovedstad Ankara er løbende i dialog med tyrkiske myndigheder

Se den dramatiske video her (Video: AP)

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

Eksplosionen i Tyrkiets hovedstad Ankara følges tæt af de danske myndigheder.

Det fortæller pressevagten hos Udenrigsministeriets Borgerservice til Ekstra Bladet.

De foreløbige meldinger går på mindst 33 dræbte og 75 sårede, efter at en bil eksploderede tæt på Højesteret i Ankara klokken 18.35 lokal tid.

- Ambassaden i Tyrkiet følger situationen tæt. De er i færd med at undersøge sagen og er løbende i dialog med de tyrkiske myndigheder, siger pressevagten til Ekstra Bladet.

Borgerservice: Ingen meldinger
Foreløbig er der ifølge Borgerservice ingen meldinger om, at der skulle være danskere blandt de dræbte eller tilskadekomne.

Lokale medier rapporterer, at der også er blevet skudt ved eksplosionsstedet.

En sikkerhedskilde siger til nyhedsbureauet Reuters, at der er både dræbte og sårede i eksplosionen, der skal være sket ved Guven Park i den tyrkiske hovedstad.

Der er flere ødelagte køretøjer på eksplosionsstedet, som også ligger tæt på en bus- og metrostation. Blandt andet skulle en rutebil være totalt udbrændt.

Veje og stræder omkring eksplosionen er ifølge Türkiye blevet lukket efter eksplosionen, og mange ambulancer er sendt til stedet.

Tusindvis af danskere i Tyrkiet
Ifølge rejseambassadør i Bravo Tours, Stig Elling, er mellem 2.500 og 3.000 danskere i øjeblikket på charterferie i Tyrkiet.

Tallene er baseret på det samlede antal fly og antallet af flysæder, der er sendt til Tyrkiet i løbet af de seneste dage.

Charterturisterne er imidlertid indlogeret på hoteller ved Middelhavskysten op mod 800 kilometer fra Tyrkiets hovedstad. Der er imidlertid ikke overblik over, hvor mange der måtte være taget til Ankara på andre måder og på egen hånd.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere