TV-journalist smurte sig ind i mudder før udsendelse fra oversvømmelser

RTL-journalisten Susanna Ohlen er blevet afsløret i at gnide sig ind i mudder før udsendelse om oversvømmelserne i Nordrhein-Westfalen. Nu er hun sendt på tvunget ferie

TV-journalist smurte sig ind i mudder før udsendelse fra oversvømmelser

TV-journalisten Susanna Ohlen er blevet hjemsendt, fordi hun åbenbart smurte sig ind i mudder, så hendes indslag fra oversvømmelsesområderne i det vestlige Tyskland virkede mere autentisk. Susanna Ohlen arbejder for en af Tyskland største, private tv-stationer, RTL.

- Vores reporters adfærd er klart i modstrid med de journalistiske grundprincipper og vores egne standarder. Så snart vi blev informeret mandag, har vi sendt vedkommende hjem på tvunget ferie, oplyser TV-stationen.

Ohlen er vært for kanalen morgen-how og blev på RTL fremstillet som en kvinde, der håndfast tog fat under oprydningsarbejdet i Bad Münstereifel i Nordrhein-Westfalen. På internettet dukkede billeder op, som viste Ohlen smøre sig ind i mudder.

Susanna Ohlen er sendt på tvungen ferie. Foto: Ritzau Scanpix/Malte Ossowski/Sven Simon
Susanna Ohlen er sendt på tvungen ferie. Foto: Ritzau Scanpix/Malte Ossowski/Sven Simon
 

Billederne er optaget fra et hus i området, og RTL vurderer, de er autentiske. Tv-stationen vil derfor gå videre med sagen og gennemføre en intern undersøgelse.
Susanna Ohlen betegner aktionen som en grov fejl.

- For mig som journalist burde det aldrig være sket. Men som et menneske, der føler med alle de berørte og deres lidelser, skete det alligevel. Jeg beder om tilgivelse, skriver Susanna Ohlen på Instagram.

I de foregående dage havde hun faktisk deltaget i oprydningsarbejdet. Efter eget udsagn skammede hun sig den pågældende dag over at stå i en nyvasket bluse sammen med de øvrige hjælpere.

- Uden at tænke nærmere over det smurte jeg mudder på mit tøj, forklarer Susanna Ohlen.