TV: Vulkanudbrud driver tusindvis på flugt

Et vulkanudbrud i Indonesien har tvunget flere tusind indbyggere på flugt

Denne video, der er optaget fredag, viser hvor voldsomt det går til, når kræfterne bliver sluppet løs på Mount Sinabung. (Video: AP)
Følg Krig & katastrofer

Et vulkanudbrud kan være et imponerende og flot syn for folk, der befinder sig på sikker afstand, men for folk, der bor i nærheden af en vulkan, bliver det hurtigt en meget ubehagelig oplevelse, når de voldsomme kræfter bliver sluppet løs.

Det har også været tilfældet for indbyggerne i nærheden af vulkanen Mount Sinabung, som siden 3. juni har været særdeles aktiv, og fredag spyede vulkanen voldsomme mængder aske og gasser ud.

Vulkanen vågnede fra sin dvale i 2010, efter at den havde været stille i næsten 400 år, og i løbet af fem år, har den krævet adskillige dødsfald og gentagne gange jagtet indbyggere på flugt.

Vil passe deres afgrøder
Ved det seneste udbrud er der endnu ikke rapporteret om nogen menneskelige tab eller skader, men omkring 10.000 indbyggere har måttet forlade deres hjem på grund af den aktive vulkan. Enkelte nægter dog at forlade området.

- Indbyggerne insisterer på at se til deres afgrøder. De er sikre på, at de er i stand til at flygte fra et større udbrud. Alt vi kan gøre er at bede dem om at forlade området, siger Subur Tambun, der er leder af den lokale katastrofe-hjælpeorganisation, ifølge Mashable.

Ifølge International Business Times lever der over 150.000 mennesker i nærheden af vulkanen, hvor de frodige områder omkring vulkanen giver mulighed for at dyrke appelsiner, kakao og kaffe.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Fiduskunst og magistervrøvl

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+