Annonce:
Annonce:

Tyrkiet beskyder kurdere i Syrien for anden dag i træk

Kurdiske YPG kontrollerer store dele af den syriske grænse mod Tyrkiet, som kræver, at kurderne trækker sig.

Annonce:
Følg Krig & katastrofer

Den tyrkiske hær har søndag angrebet kurdiske stillinger i det nordlige Syrien for anden dag i træk og dræbt to medlemmer af den kurdiske YPG-milits.

Det oplyser observatørgruppen Syriens Observatorium for Menneskerettigheder ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Beskydningerne begyndte lørdag, hvor Tyrkiet kort efter krævede, at YPG-militsen trækker sig fra de områder i det nordlige Syrien, som gruppen for nylig har erobret fra syriske oprørsgrupper. Herunder en flybase ved navn Menagh.

Tyrkiet er alarmeret over udvidelsen af kurdernes magt i Syriens nordlige provinser siden begyndelsen på konflikten i Syrien i 2011. YPG kontrollerer næsten hele Syriens grænse til Tyrkiet og har været en af USA's tætte allierede i kampen mod Islamisk Stat i Syrien.

Annonce:

Men Tyrkiet ser den kurdiske YPG-gruppe som en forlængelse af den militante organisation Kurdistans Arbejderparti, PKK, som står på flere landes terrorlister, og som i årtier har gjort oprør mod den tyrkiske stat.

Den tyrkiske premierminister, Ahmet Davutoglu, sagde lørdag, at han krævede YPG fjernet fra flybasen Menagh, og at han også havde understreget dette over for den amerikanske vicepræsident, Joe Biden.

Det syrisk-kurdiske parti PYD har søndag svaret på Davutoglus krav med en afvisning.

PYD advarer om, at syrerne vil bekæmpe enhver tyrkisk intervention i Syrien.

Saleh Muslim, som er næstformand i PYD, siger til Reuters, at Tyrkiet ikke har nogen ret til at blande sig i Syriens interne affærer.

Han tilføjer, at den flybase, som Tyrkiet angreb lørdag, var i hænderne på Syriens al-Nusra Front med bånd til al-Qaeda, inden kurderne kom.

- Vil de have, at al-Nusra Front bliver der, eller at regimet kommer og besætter den, spørger Muslim Reuters over telefonen.

Annonce:

Syriens hær bekæmper med støtte fra russiske luftangreb syriske oprørsgrupper i det samme område i det nordlige Syrien og forsøger at generobre områder af byen Aleppo, som er kontrolleret af oprørere.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Når chefer falder opad
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: