Tyrkiet efter trussel om nedskydning: Forlad Libyen nu

Libyens luftvåben har angiveligt på Facebook truet tyrkiske fly med nedskydning - Ankara fordømmer

Billede fra Elbraiga, Libyen. (Foto: Jan Dagø)
Billede fra Elbraiga, Libyen. (Foto: Jan Dagø)

Den tyrkiske regering har sendt en opfordring til alle landets statsborgere om at forlade Libyen hurtigst muligt efter en alvorlig trussel, som angiveligt er skrevet af det libyske luftvåben på Facebook.

I beskeden på det sociale medie trues alle civile og militære tyrkiske fly med nedskydning, hvis de flyver ind i libysk luftrum.

Den tyrkiske regering kalder i en fordømmelse beskeden for "uacceptabel og uansvarlig".

- Vi råder endnu engang de tilbageværende tyrkiske statsborgere i Libyen til hurtigt at forlade landet på grund af den ustabile sikkerhed og den forværrede situation de seneste uger, siger udenrigsministeriet i Ankara i en meddelelse.

Advarslen kommer, efter at Turkish Airlines aflyste alle fly til Misrata i det østlige Libyen i denne uge, som var selskabets eneste tilbageværende destination i det urolige nordafrikansk land.

Turkish Airlines har været det eneste udenlandske, civile flyselskab, som indtil for nylig fløj passagerer til byerne Tripoli, Misrata, Sebha og Benghazi.

Libyen er sikkerhedsmæssigt i kaos, efter at en vestlig koalition af lande gik ind og støttede et oprør med base i Østlibyen og nedkæmpede den libyske leder Muammar Gaddafi.

Det tyrkiske udenrigsministerium slår tilbage mod Libyens luftvåbens Facebook-besked som "totalt i strid med folkeretten og totalt uacceptabel."