Tyrkiet: Russisk kampfly har krænket vort luftrum

I forbindelse med luftangreb i Syrien fløj russisk kampfly gennem Tyrkiets territorium, ifølge Tyrkiet

Et russisk kampfly krænkede i weekenden Tyrkiets luftrum i forbindelse med bombetogterne mod oprørsgrupper i Syrien ifølge den tyrkiske regering.

Den russiske handling fik Tyrkiets udenrigsministerium til at indkalde Ruslands ambassadør for "kraftigt at protestere" og understrege betydningen af, at den slags ikke gentager sig.

- Det russiske kampfly fløj ud af Tyrkiets luftrum og ind i Syrien, efter at det blev mødt af to F-16-fly fra det tyrkiske luftvåben, som fløj patruljer i området, lyder det i en udtalelse fra ministeriet.

Den tyrkiske udenrigsminister, Feridun Sinirlioglu, kontaktede sin russiske kollega, Sergej Lavrov, for at protestere over hændelsen.

Ministeren var også i kontakt med Nato-allierede herunder USA, lyder det videre i udtalelsen.

Hændelsen fandt sted lørdag klokken 11 dansk tid syd for Yayladagi-regionen i Tyrkiets sydlige Hatay-provins ifølge udenrigsministeriet.

Det kræves, at "sådan en handling ikke gentages", ellers vil Rusland blive "holdt ansvarlig for enhver uønsket hændelse, der kan opstå" i kølvandet.

Rusland sagde i sidste uge, at landet er begyndt at bombe Islamisk Stat i Syrien og hævder at have svækket gruppen betydeligt.

Vesten er dog uenig i fremlægningen af de udtalelser, men det står klart, at russerne har udført luftangreb i Syrien siden onsdag.

Tyrkiet anser Ruslands luftangreb som "uacceptable", og præsident Recep Tayyip Erdogan har advaret om, at Moskva begår en stor fejltagelse.

Erdogan opfordrede i lørdags den russiske præsident, Vladimir Putin, til at genoverveje Moskvas luftangreb og beskyldte det russiske militær for at vende det blinde øje til drab på snesevis af civile.