Tyrkiske fly dræber 35 PKK-medlemmer i Irak

Tyrkiets regering optrapper angreb og overvejer mulig landoffensiv mod PKK i det nordlige Irak

Tyrkiske krigsfly har ved et bombardement dræbt 35 militante fra Kurdistans Arbejderparti, PKK, i det nordlige Irak. Det oplyser landets militær ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Angrebet var ifølge oplysningerne rettet mod den kurdiske milits. PKK er forbudt i Tyrkiet og opfattes som en terrororganisation i Nato og EU.

Den tyrkiske præsident, Recep Tayyip Erdogan, sagde lørdag, at tyrkiske militærfly havde angrebet et PKK-møde i den irakiske region Qandil. Flere ledende PKK-medlemmer skal have været til stede.

Det tyrkiske militær, der søndag oplyste om luftangrebet i Irak på Twitter, tydeliggør ikke, hvorvidt luftangrebet er det samme, som blev omtalt af landets præsident lørdag.

Militæret har optrappet luftangreb mod PKK i det nordlige Irak - tæt på den iranske grænse. Tyrkerne mener, at højtstående medlemmer af PKK har deres base i området.

Urolighederne skaber yderligere spænding i landet forud for Tyrkiets parlaments- og præsidentvalg den 24. juni. Her står Erdogan til at blive valgt til sin anden præsidentperiode.

Den tyrkiske regering har i den seneste tid fremsat en række advarsler om, at det tyrkiske militær overvejer en landoffensiv ind i Qandil, som tyrkerne kalder en "terrorsump".

Angreb fra PKK-oprørere har siden 1984 kostet 40.000 mennesker livet i Tyrkiet. Gruppen kæmper for en uafhængig stat for Tyrkiets kurdiske mindretal.

Den tidligere øverste PKK-leder Abdullah Öcalan har siddet fængslet i Tyrkiet siden 1999. Både den tyrkiske stat og PKK er blevet kritiseret af menneskerettighedsorganisationer som Human Rights Watch og Amnesty for drab på civile.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvis krigen og katastroferne kommer, hvad skal vi mennesker så gøre?