Tysk medie: Dødspilot havde svære psykiske problemer

Manden bag Germanwings-katastrofen var langt fra nogen almindelig mand, lyder det

28-årige Andreas Lubitz har en fortid med længere psykologisk behandling ifølge tysk medie. (PRIVATFOTO)
28-årige Andreas Lubitz har en fortid med længere psykologisk behandling ifølge tysk medie. (PRIVATFOTO)

Under torsdagens pressemøde hos Lufthansa, gav administrerende direktør Carsten Spohr udtryk for, at 28-årige Andreas Lubitz var en helt almindelig fyr.

Ifølge Lufthansa-chefen var der derfor på forhånd ingen grund til at mistænke, at andenpiloten kunne finde på den frygtelige handling, som rystede hele verden, da han styrtede Germanwings Flight 9525 mod de sydfranske alper.

Se også: KRONOLOGI: De sidste minutter før fly rammer bjergvæg

Siden da er der dog så småt kommet informationer frem om pilotens psykiske tilstand.

Det tyske medie BILD har fået adgang til Lubitz' personlige informationer, og her fremgår det, at han igennem en årrække har modtaget behandling for psykiske diagnoser.

Under langvarig behandling
Som det også torsdag kom frem, måtte han i 2009 afbryde sin pilotuddannelse midlertidigt på grund af en svær depression. Under træningen på Lufthansas flyveskole i Phoenix blev han desuden midlertidigt noteret som værende 'ude af stand til at flyve'.

112 - 26. mar. 2015 - kl. 20:39 Pilot på dødsflyet led tidligere af depression

Lubitz brugte i alt halvandet år i psykiatrisk behandling, som af flere omgange betød at han måtte forsinke uddannelsen, men i sidste ende fik han altså fuldført uddannelsen, og i efteråret 2013 blev han første gang ansat som pilot.

28-årige Andreas Lubitz boede sammen med sine forældre i huset her - ikke langt fra svæveflyklubben, hvor 'dødspiloten' sidste år fik fornyet sit medlemsskab. (Video: AP)
28-årige Andreas Lubitz boede sammen med sine forældre i huset her - ikke langt fra svæveflyklubben, hvor 'dødspiloten' sidste år fik fornyet sit medlemsskab. (Video: AP)

De psykiske problemer, som han havde haft under uddannelsen, betød også at Lubitz hos de tyske luftfartsmyndigheder havde en bemærkning. Ifølge BILD befandt der sig koden 'SIC', som betyder en særlig, regelmæssig medicinsk undersøgelse hos en læge. Ifølge BILD befinder SIC-bemærkningen sig også i Lubitz' politcertifikat.

Billedet af Andreas Lubitz ved Golden Gate-broen er nu bekræftet som værende andenpiloten på dødsflyet af et medlem af svæveflyklubben Luftsportclub Westerwald, Peter Ruecker, til AP. Foto: Facebook. 112 - 26. mar. 2015 - kl. 13:37 Døds-pilot var stille gemyt og ivrig løber

Op til tirsdagens styrt havde Lubitz ifølge flere medier haft alvorlige kærestesorger, idet han skulle have haft knas i forholdet med en kæreste.

Politi har fundet 'afgørende spor'
Det er angiveligt blandt andet disse spor, som politiet i øjeblikket arbejder ud fra i deres søgen efter et svar på spørgsmålet om, hvorfor den 28-årige pilot valgte at sætte autopiloten til at dykke fra 10 kilometers højde til 30 meter i de kilometerhøje bjerge.

Se også: Pilot og psykolog: Ustabile kan for nemt få job som pilot

De tyske efterforskere oplyste sent torsdag aften til engelske medier, at politiet havde fundet 'et afgørende spor' i forbindelse med ransagningen af Lubitz' lejlighed og hans forældres lejlighed. Politiet har oplyst, at der ikke er tale om et selvmordsbrev, men de ønsker derudover ikke at give nærmere oplysninger om, hvad de har fundet.

- Vi har fundet noget, som nu vil blive taget ind til tests. Vi kan ikke sige, hvad det er i øjeblikket, men det er muligvis et meget afgørende spor til at opklare, hvad der er sket. Vi håber det giver nogle forklaringer, siger Markus Niesczery fra politiet i Düsseldorf ifølge The Telegraph.

Se også: Tysk politi ransager andenpilots hjem efter dødsstyrt

Det er på nuværende tidspunkt uklart, hvorvidt de tyske efterforskere vil gå ud offentligt med de oplysninger, de finder i sagen.

Pilotforbund utilfredse med skyld
Flere kollegaer til Lubitz fra det tyske pilotforbund er utilfredse med beskyldningerne om, at Lubitz skulle have styrtet flyet med vilje, og de mener, at den franske anklagemyndighed bevidst har forsøgt at drage en hurtig konklusion frem for at undersøge sagen til bunds, inden de har offentliggjort oplysninger.

Se også: Målløs Lufthansa-chef: Vi vil ikke ændre procedurer

De franske myndigheder fastholder dog, at alt tyder på, at Lubitz bevidst holdt flyets kaptajn ude af cockpittet, mens han indstillede flyet til at styrte mod jorden i et dødeligt dyk, der varede i alt otte minutter.

Ifølge den franske anklagemyndighed var det først kort før selve mødet med de franske alper, at man kunne høre skrig fra de ombordværende på flyet, som altså tilsyneladende ikke har været bevidste om deres forestående skæbne i de otte lange minutter før flyet blev splintret i tusindvis af stykker efter mødet med Alperne.

Efterforskningsarbejdet er i fuld gang efter det flystyrt, der bevidst blev forårsaget af flyets andenpilot (Foto: Jakob Jørgensen) Krimi Det er sket før: Vred pilot blev massemorder

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere