Tysk politi: Andreas skjulte sygdom for flyselskabet

Andenpilot Andreas Lübitz skjulte sine psykiske problemer for sin arbejdsgiver. Det oplyser tysk politi

28-årige Andreas Lubitz formodes at have styrtet Germanwings-flyet med vilje. (PRIVATFOTO)
28-årige Andreas Lubitz formodes at have styrtet Germanwings-flyet med vilje. (PRIVATFOTO)

Det tyske politi har netop oplyst i en pressemeddelelse, at man er færdig med at ransage den tyske andenpilot, Andreas Lubitz hjem og man i den forbindelse har gjort opsigtsvækkende fund.

Politiet oplyser, at man ikke har fundet nogle ting i hjemmet, der tyder på, at den tyske andenpilot, der styrtede et Airbus A320 fly med 150 personer i døden tirsdag, udførte handlingen på baggrund af et politisk eller religiøst motiv.

Til gengæld oplyser man, at andenpiloten skjulte oplysninger om sygdom for sin arbejdsgiver.

Se også: Avis: Kaptajnen forsøgte at smadre dør med økse

- Der er blevet fundet dokumenter der indikerer en eksisterende sygdom og nødvendigheden af medicinsk behandling, siger en talsmand for tysk politi i pressemedelelsen.

Af pressemeddelelsen fremgår det, at den 27-årige andenpilot skjulte sygdom for sin arbejdsgiver. Blandt andet er der fundet en iturevet sygemelding i lejligheden dateret til tirsdag.

I følge efterforskerne understøtter det politiets teori om, at den unge pilot skjulte sygdom for sin arbejdsgiver.

Politiet understreger dog, at der ikke er fundet noget afskedsbrev i den 27-åriges lejlighed i Düsseldorf eller i forældrenes hjem i Montabaur, hvor Lübitz til dels boede.

Længere tids psykisk sygdom
Tidligere i dag kom det frem, at Andreas Lübitz tidligere har døjet med psykiske problemer.

Det tyske medie BILD har fået adgang til Lübitz' personlige informationer, og her fremgår det, at han igennem en årrække har modtaget behandling for psykiske diagnoser.

Blandt andet fremgår det, at den unge pilot tilbage i 2009 måtte afbryde sin pilotuddannelse midlertidigt på grund af en svær depression. Under træningen på Lufthansas flyveskole i Phoenix blev han desuden midlertidigt noteret som værende 'ude af stand til at flyve'.

Efterforskningsarbejdet er i fuld gang efter det flystyrt, der bevidst blev forårsaget af flyets andenpilot (Foto: Jakob Jørgensen) Krimi Det er sket før: Vred pilot blev massemorder

Lubitz brugte i alt halvandet år i psykiatrisk behandling, som af flere omgange betød at han måtte forsinke uddannelsen, men i sidste ende fik han altså fuldført uddannelsen, og i efteråret 2013 blev han første gang ansat som pilot.

Centrum for verdens medier
Andenpiloten har det seneste døgn været centrum for tragedien, da det i går kom frem, at han bevidst styrtede flyet og dets 150 personer ombord i døden med fuldt overlæg. Det kom frem på et fransk pressemøde, hvor man refererede lydoptagelser fra en af flyets to sorte bokse.

Af optagelserne fremgår det, at Andreas Lübitz kaprede sit eget fly ved at låse kaptajnen ude og efterfølgende indstille flyvehøjden til under 100 fod.

Billedet af Andreas Lubitz ved Golden Gate-broen er nu bekræftet som værende andenpiloten på dødsflyet af et medlem af svæveflyklubben Luftsportclub Westerwald, Peter Ruecker, til AP. Foto: Facebook. 112 - 26. mar. 2015 - kl. 13:37 Døds-pilot var stille gemyt og ivrig løber

I ro og mag styrede han derved de ombordværende mod den visse død i alpernes bjerge, hvor flyet styrtede ned kort før klokken 11.00 tirsdag formiddag.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere