Tyskland vil sende FN-milliarder til flygtninge

Østrig og Tyskland beder FN-lande om at sende ekstra fem milliarder euro til flygtninge i Jordan og Libanon

Foto: AP
Foto: AP

Der skal sikres yderligere hjælp til omkring to millioner syriske flygtninge, der lever i lejre i Jordan og Libanon, og den hjælp skal komme som ekstrabevillinger fra FN's medlemslande.

Det mener Werner Faymann, Østrigs kansler, og Tysklands vicekansler, Sigmar Gabriel, der lørdag har holdt møde i Wien i Østrig.

De to toppolitikere, som er blandt de centrale ledere i den verserende krise med flygtninge og migranter i Europa, opfordrer FN-landene til at yde ekstra fem milliarder euro til flygtningene i Jordan og Libanon.

Det svarer til 37, 5 milliarder kroner.

- Vi må hjælpe lande, hvor elendigheden er så stor, at folk begynder at vandre, siger Gabriel med henvisning til de titusindvis af mennesker, mange af dem syrere, der i de seneste måneder er rejst til Europa.

- Hvis folk ikke har noget at spise og drikke, hvad andet kan de gøre end at flygte? Ingen grænse i verden kan stoppe dem, siger den tyske vicekansler på en pressekonference.

Werner Faymann siger også, at der er brug for "international solidaritet" for at løse krisen.

FN anslår, at Jordan lige nu huser omkring 600.000 syriske flygtninge. Regeringen i Amman sætter tallet til 1,4 millioner.

Libanon, der har en befolkning på fire millioner, har i øjeblikket også omkring 1,1 millioner syriske flygtninge.