Udenlandsk bombemand eftersøges i Bangkok

Der er udsendt et fantombillede af formodet bombemand, og to andre er også mistænkt i bombesagen

Politiet udlovede en dusør på en million baht (knap 190.000 kroner) for informationer, der kan føre til anholdelse af den hovedmistænkte. (Foto: AP)
Politiet udlovede en dusør på en million baht (knap 190.000 kroner) for informationer, der kan føre til anholdelse af den hovedmistænkte. (Foto: AP)

Thailands politi, der har udstedt arrestordre på en "udenlandsk" mand efter mandagens bombesprængning i Bangkok, siger, at den mistænkte talte et fremmedsprog - ikke engelsk.

- Fremmedsprog - ikke engelsk, siger den nationale polititalsmand, Prawut Thavornsiri, som ikke oplyser noget videre om, hvordan politiet ved, hvordan den efterlyste taler.

Myndighederne har udsendt et fantombillede af den formodede udenlandske gerningsmand, men hans identitet er ikke kendt.

- Han har hvid hud og må have været en europæer eller være af blandet oprindelse, måske med mellemøstlig baggrund, siger en talsmand for politiet.

Han siger, politiet også har fået informationer om den mistænktes udseende fra interviews med taxa-motorcyklister, da han ankom til stedet og forlod stedet med en motorcykeltaxa.

På videooptagelser kan man se en mand i gul T-shirt stille en rygsæk fra sig i det hinduistiske Erawan-tempel.

Overvågningsbilleder nær gerningsstedet viser to mænd, som nu også mistænkes for at have andel i forbrydelsen.

- Personen i rødt og personen i hvidt er også mistænkte, siger politiets talsmand og henviser til to personer, der kan ses i en grynet videooptagelse.

20 mennesker blev dræbt, da bomben detonerede i en hinduistisk helligdom i den thailandske hovedstad. Mindst 13 af de dræbte var udlændinge - fra Kina, Hongkong, Storbritannien, Indonesien, Singapore og Malaysia.

68 mennesker er fortsat indlagt efter at være blevet såret - 12 er i kritisk tilstand.

Ingen har taget ansvaret for mandagens bombeangreb.