Udenrigsministeriet savner kontakt til 36 danskere i Nepal

Jordskælvet i Nepal har kostet mange liv. Fire eksperter er rejst dertil for at bistå den danske ambassade

Foto: AP
Foto: AP

Udenrigsministeriet har endnu ikke kontakt til alle danskere i Nepal, men det er forventeligt, lyder det, efter at landet blev ramt af et voldsomt jordskælv lørdag, hvilket foreløbigt har medført 4010 dødsfald og 7500 kvæstede.

Alle ikke-nødvendige rejser frarådes, indtil sikkerhedssituationen og redningsarbejdet er under kontrol. Foreløbig mangler man kontakt til 36 danskere i Nepal.

- Det, vi arbejder med, er at få skabt klarhed over, om de pågældende overhovedet er i Nepal, og om de befinder sig fjernt fra kommunikationsmidler. Det er jo sådan et land, hvor der normalt er store områder uden mobildækning.

- Vi startede i lørdags med knap 300 på listen over savnede, og vi er nu nede på 36. Vi får dag for dag reduceret den, så vi nu er nede på et relativt beskedent antal, siger Ole Egberg Mikkelsen, chef for Udenrigsministeriets Borgerservice.

Tre personer fra Udenrigsministeriet og en person fra Beredskabsstyrelsen er rejst til Nepal for at bistå ambassaden og de danskere, som er i landet, skriver Udenrigsministeriet på dets hjemmeside.

Det er landets katastrofecenter, som mandag aften vurderer, at flere end 4000 har mistet livet efter jordskælvet, skriver AFP.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere