Udenrigsministeriet: Vi mangler lyd fra to danskere

Selv om ministeriet ikke har hørt fra to danskere i Nepal, er optimismen omkring deres tilstand stadig høj

Store områder i Nepal er hårdt ramt efter jordskælvet. (Privatoptagelser)

Det officielle dødstal efter weekendens store jordskælv i Nepal har krydset 5.000 personer, og lokale myndigheder frygter, at det tal vil fordobles de næste dage.

Det danske udenrigsministerium frygter dog endnu ikke, at der er danskere blandt de omkomne. Ministeriet mangler stadig at skabe kontakt til to personer, som, de ved, opholder sig i landet, men det er ganske normalt, lyder det.

- Nepal er et land, hvor man ofte rejser rundt i områder med bjerge, hvor det også normalt er meget svært at danne kontakt til omverdenen. Derfor er det helt normalt, at vi stadig mangler at høre fra to danskere, siger centerchef i Udenrigsministeriets borgerservice, Ole Egberg Mikkelsen, til Ekstra Bladet.

Se også: Danske brandmænd hjælper i Nepal

550 danskere i Nepal
Da jordskælvet ramte landet lørdag formiddag, opholdt omkring 550 danskere sig i Nepal.

- Mange er allerede rejst ud af landet, og nu samarbejder vi her i København med ambassaden i Katmandu og lokale myndigheder om at tilbyde de resterende danskere bistand og hjælp, hvis der er behov for det, siger Ole Egberg Mikkelsen.

Rishi Khanal lå fanget omringet af døde. Hans ene fod blev helt ødelagt under murbrokkerne (Foto: AP) Krig & katastrofer - 29. apr. 2015 - kl. 10:29 Fanget i murbrokker i 82 timer: Jeg drak min urin

Anbefalingen lyder dog på, at man ikke skal tage væk lige med det samme, hvis man ikke allerede har flybilletter og praktiske foranstaltninger på plads.

- Hvis man opholder sig et sted, hvor der er mad og drikke, men ikke har flybilletter eller hotel et andet sted på plads, så er vores anbefaling, at man bliver, hvor man er, indtil der er kommet mere ro på. Man skal have ny indkvartering på plads først, siger Ole Egberg Mikkelsen.

Har forstærket ambassaden
Siden jordskælvet har Udenrigsministeriet forstærket holdet af medarbejdere på ambassaden i Katmandu.

- Både her fra København og ambassaden går tiden nu med at stykke pårørendes meldinger sammen med forskellige informationer fra lokale. Blandt andet har vi taget fat i lokale myndigheder og hoteller.

- På den måde håber vi, at vi kan finde de sidste to danskere inden for det næste stykke tid, siger Ole Egberg Mikkelsen.

Andreas Bang Nielsen sammen med sin mor mandag i lufthavnen i Katmandu. Moderen sidder i kørestol, fordi hun ikke har følelse i store dele af højre ben (Foto: Storebroderen Daniel Bang Nielsen) Krig & katastrofer - 28. apr. 2015 - kl. 15:37 Andreas oplevede jordskælvet: Mine ben ryster stadig

- Hvornår begynder I at frygte, at der kan være sket noget med dem?

- Det er ikke til at sige, men ikke endnu. Vi oplevede med katastrofen i Filippinerne, at der gik meget længe, inden vi havde skabt den sidste kontakt med danskere derovre. Nogle steder mangler de jo strøm, og derfor er der ingen kontakt med omverdenen, siger centerlederen fra Udenrigsministeriets borgerservice.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere