Annonce:
Annonce:

Ukraine: Tunge våben er på vej væk fra fronten

Stridende parter i Ukraine-konflikt begynder at trække tunge våben tilbage fra fronten

Annonce:
Følg Krig & katastrofer

Både Ukraine og de prorussiske separatister har indvilget i at trække tunge våben tilbage fra fronten i overensstemmelse med Minsk-aftalen. Det oplyser en ukrainsk general til nyhedsbureauet AFP.

- Vi har underskrevet papirer om at begynde tilbagetrækning af tunge våben fra hele frontlinjen, siger general Oleksander Rosmasnin til AFP.

Ukrainsk præsidentrådgiver: 179 dræbt under kampe

Ifølge generalen er det for tidligt at sige, hvornår tilbagetrækningen vil begynde, men ifølge ukrainske medier kan det ske allerede senere søndag.

Prorussiske separatister bekræfter ligeledes tilbagetrækningen gennem deres eget nyhedsbureau.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters siger separatistleder Eduard Basurin, at de prorussiske separatister allerede søndag vil indlede en to uger lang tilbagetrækning af tunge våben fra fronten i det østlige Ukraine.

Spritny forsvarsminister udspurgt om offensiv mod IS

Ifølge Minsk-aftalen, den våbenhvile, der trådte i kraft for en uge siden, og som blev forhandlet på plads med hjælp fra Tyskland og Frankrig, skulle tilbagetrækningen allerede være startet tirsdag og være færdig 3. marts.

Men indtil nu er våbenhvilen ikke blevet overholdt.

Natten til søndag udvekslede de stridende parter fanger, da 139 tilfangetagne ukrainske soldater blev udvekslet med 52 separatister.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Bar røv - eller vi betaler 143 milliarder
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: