UM: Savner livstegn fra 14 danskere

Udenrigsministeriet har fået kontakt igennem til stadig flere danskere i Nepal

Det officielle dødstal efter jordskælvet i Nepal stiger time for time. (Foto: AP)
Det officielle dødstal efter jordskælvet i Nepal stiger time for time. (Foto: AP)

Der hersker fortsat kaotiske tilstande i Nepal efter jordskælvet lørdag, og antallet af døde er nået op på over 5000 personer.

Mens dødstallet stiger time for time, går det heldigvis den anden vej på listen over danskere, som man endnu ikke har hørt fra siden jordskælvet.

- Vi mangler fortsat at høre fra 14 danskere. Antallet udvikler sig heldigvis i den rigtige retning, oplyser Ole Egberg Mikkelsen, chef for Udenrigsministeriets Borgerservice, til Ekstra Bladet.

Han understreger, at de 14 ikke betragtes som savnede, men som personer, det endnu ikke har været muligt at få kontakt med.

- Det kan skyldes mange ting. Nogle kan være ude og vandre i bjergene, og så ville de også under normale omstændigheder være uden for mobildækningen, siger Ole Egberg Mikkelsen og tilføjer, at listen hele tiden justeres, efterhånden som nye navne kommer ind.

Samtidig bliver lokale og internationale redningsfolk ved med at grave ofre frem fra nedstyrtede bygninger efter jordskælvet, der målte 7,9 på den åbne Richter-skala.

Nepals premierminister Sushil Koirala oplyser, at dødstallet meget vel kan nå op på 10.000 mennesker.

I en appel for udenlandsk hjælp understreger Koirala, at der er behov for telte og medicin. Mange mennesker sover under åben himmel, fordi deres huse er blevet ødelagt eller ikke vil kunne modstå de mange efterskælv, der har ramt landet.

- Folk sover ude på jorden i silende regn. Flere end 7000 er kvæstet, og behandlingen af dem bliver en stor udfordring, siger premierminister Sushil Koirala til Reuters.

FN oplyser, at jordskælvet har påvirket otte millioner mennesker. Mindst 1,4 millioner mennesker har et akut behov for mad, ligesom der også er mangel på vand og indkvartering.

Jordskælvet er det værste i landet siden 1934, da cirka 8500 mennesker omkom efter et jordskælv med en styrke på 8,3.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere