UNICEF: Børn er blevet tortureret, voldtaget og solgt som slaver

Op imod 230 millioner børn er blevet berørt af krig i 2014, skriver UNICEF i en pressemeddelelse

- Aldrig i nyere tid er så mange børn blevet udsat for så ubeskrivelig brutalitet, siger direktør for UNICEF, Anthony Lake. (Foto: AP)
- Aldrig i nyere tid er så mange børn blevet udsat for så ubeskrivelig brutalitet, siger direktør for UNICEF, Anthony Lake. (Foto: AP)
Følg Krig & katastrofer

- Dette har været et sønderlemmende år for millioner af børn. Børn er blevet dræbt, mens de har læst lektier i klasseværelset. Børn er blevet dræbt, mens de lå i deres seng. De er blevet gjort forældreløse, kidnappet, tortureret, voldtaget, rekrutteret til krig og solgt som slaver.

Det er konklusionen en i pressemeddelelse, som FN's børnehjælpsorganisation UNICEF har udsendt i dag.

- Aldrig i nyere tid er så mange børn blevet udsat for så ubeskrivelig brutalitet, siger direktør for UNICEF, Anthony Lake.

Slagtet, fordi de ikke kunne Koranen

15 millioner børn er fanget i voldelige konflikter i Den Centralafrikanske Republik, Irak, Sydsudan, Palæstina, Syrien og Ukraine. På et globalt plan lever 230 millioner børn i lande, der er ramt af væbnede konflikter, skriver UNICEF.

Organisationen har opgjort de forfærdelige forhold, børn lever under i en række af verdens brændpunkter.

Den Centralafrikanske Republik. (Foto: AP).
Den Centralafrikanske Republik. (Foto: AP).

I Den Centralafrikanske Republik er 2,3 millioner børn påvirket af konflikten. Op imod 10.000 børn menes, at være blevet rekrutteret af bevæbnede grupper. Mere end 430 børn er blevet lemlæstet og dræbt. Det er tre gange flere end i 2013, skriver UNICEF.

Syrien (Foto: AP)
Syrien (Foto: AP)
 

I Syrien er mere en 7,3 millioner børn påvirket af konflikten. 1,7 millioner af dem er flygtninge. Ifølge FN var der 35 angreb på skoler i årets første ni måneder. 105 børn blev dræbt i disse angreb, mens 300 blev såret. I Irak, hvor 2,7 millioner børn menes at være påvirket af konflikten, menes mindst 700 at være blevet dræbt, lemlæstet og nogle endda henrettet.

Sydsudan (Foto: AP)
Sydsudan (Foto: AP)

I Sydsudan lider omkring 235.000 børn af fejlernæring. Næsten 750.00 børn er forsvundne. Mere end 320.000 børn lever som flygtninge. Ifølge tal fra FN er 600 blevet slået ihjel i år, mens 200 er blevet lemlæstet. Omkring 12.000 er blevet rekrutteret af bevæbnede grupper, skriver UNICEF.

Gaza (Foto: AP)
Gaza (Foto: AP)
 

I Gaza blev 54.000 børn ifølge UNICEF gjort hjemløse henover sommerens krigshandlinger. 538 børn blev dræbt og mere end 3370 såret.

LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+

LIGE NU