Annonce:
Annonce:

Uro tager til i Kenya efter omstridt valg

Civilklædte mænd affyrede skud, da demonstranter i Nairobi protesterede mod ny valglov

Annonce:
Følg Krig & katastrofer

Der blev affyret skud, da hundredvis af demonstranter mandag marcherede gennem Kenyas hovedstad til valgkommissionens hovedkvarter, hvor de krævede politiske reformer.

- Civilklædte mænd affyrede skud i luften, da demonstranterne gik gennem Nairobi, siger øjenvidner.

En menneskerettighedsgruppe i Nairobi udsendte samtidig en rapport om, at mindst 37 mennesker er blevet dræbt under tre dages uroligheder efter et omstridt nationalt valg den 8. august.

Senator James Orengo fra oppositionsalliancen siger, at protesterne også var vendt mod omstridte reformer af valglovene, så det vil blive vanskeligere for landets højesteret at annullere et valg.

- Hvis parlamentet vedtager de omstridte lovændringer i morgen, vil det være det samme som at erklære krig mod Kenyas befolkning, siger senatoren.

Annonce:

Menneskerettighedsgruppen Kenyas Nationale Kommission for Menneskerettigheder, som støttes af regeringen, siger i en ny rapport, at mindst 37 mennesker er blevet dræbt under vold i forlængelse af parlamentsvalget. Det er det hidtil højeste dødstal.

Kenyas højesteret har peget på landets valgkomité, som årsagen til at præsidentvalget i august blev annulleret. Komitéen kritiseres for ikke at have håndteret valget ordentligt, og for ikke at have fået verificerede tal, før den erklærede, at præsident Uhuru Kenyatta var blevet genvalgt.

Valgkomitéen kritiseres ligeledes for at ignorere højesterets ordre om at give adgang til dens computerservere, efter at Kenyas opposition kom med beskyldninger om hacking.

Beskyldningerne om hacking har været centrale i den sag, som oppositionslederen Raila Odinga har ført oven på valget 8. august.

Her fik Kenyatta 54 procent af stemmerne, mens Odinga fra oppositionen fik 44,7 procents opbakning.

Men 1. september kendte højesteret altså valgresultatet ugyldigt på grund af valgsvindel.

Annonce:

Højesteretsdommere har slået fast, at ingen af de to kandidater er mistænkt for at fuske for et bedre resultat. Det er derimod udelukkende valgkommissionen, kritikken rettes mod.

Der afholdes efter planen omvalg senere i denne måned.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Det er rent hykleri og lugter langt væk af hævn
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: