Annonce:
Annonce:

USA advarer Kina: Gør det ikke!

USA er nu officielt ude og advare Kina mod at levere våben til Ruslands invasion af Ukraine

USA er nu ude og advare om 'store konsekvenser', hvis Kina skulle støtte Rusland militært. Foto: Anatolii Stepanov/Ritzau Scanpix
USA er nu ude og advare om 'store konsekvenser', hvis Kina skulle støtte Rusland militært. Foto: Anatolii Stepanov/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Krig & katastrofer

Alt imens Nato-lande har pumpet Ukraine fuld af våben og ammunition til at forsvare sig mod Rusland, går USA nu ud og advarer Kina mod at fylde flere våben på Ruslands side af krigen.

- Beijing skal træffe deres egne beslutninger om den videre færd, og om de vil levere militær støtte - men hvis de bevæger sig ned ad den vej, så medfølger det store konsekvenser for Kina.

Sådan siger national sikkerhedsrådgiver i Det Hvide Hus Jake Sullivan til CNN, skriver Reuters.

Ikke afgjort
Både CIA-direktør William Burns og udenrigsminister Anthony Blinken har i sidste uge været ude og fortælle, at Kina overvejer at sende våbenhjælp til Rusland.

- Vi ser dog ikke, at en endelig beslutning er blevet truffet, og vi har ikke set beviser på aktuelle leverancer af dødbringende udstyr, sagde Burns.

Annonce:

Kina har indtil videre nægtet at fordømme Ruslands invasion af Ukraine - senest ved et G20-møde i Indien, hvor de foreslog en våbenhvile.

Tysklands kansler Olaf Scholz forholder sig til den 12-punkts fredsplan for konflikten i Ukraine, Kina har fremlagt, under et besøg i Indien

Har leveret støtte
Kina har dog allerede leveret ikke-dødbringende støtte til Rusland gennem flere virksomheder, der angiveligt har forsynet russiske tropper med satellitbilleder over slagmarken.

Alle virksomhederne er sanktioneret af USA.

- Kina har forsøgt at få det hele: På den side præsenterer de sig selv som neutrale og fredssøgende, og samtidigt taler de op til Ruslands falske narrativ omkring krigen, har Anthony Blinken tidligere sagt ifølge Reuters.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Svulster og skandaler trives i tavshed
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: