USA: Beslutning om våben til Ukraine er ikke taget endnu

Vi har ikke taget muligheden af bordet, at levere våben til Ukraines kamp mod separatister, siger talskvinde

USA har ikke truffet nogen beslutning om at levere våben til Ukraine, så landet kan tage kampen op mod de russisk-støttede separatister i den østlige del af landet.

Det siger en talskvinde for det amerikanske udenrigsministerium, Jen Psaki, mandag aften.

- Vi har hverken taget muligheden af bordet eller det modsatte. Det er en igangværende diskussion, forklarer hun.

- Det er klart, at vi tager stilling ud fra begivenhederne på landjorden, men jeg har ikke noget at fremlægge, når det gælder de interne overvejelser, siger Psaki.

Det er avisen New York Times, som skriver, at der er en stigende opbakning i Det Hvide Hus til at støtte Ukraine med våben i kampen mod separatisterne.

Præsident Obama skulle dog endnu ikke have truffet nogen endelig beslutning om at bevæbne regeringsstyrkerne i Ukraine, pointerer The New York Times.

Det fik tidligere mandag den sovjetiske udenrigsminister, Sergej Lavrov, til at beskylde Obama for at søge en militær løsning på konflikte i Ukraine, hvor oprører forsøger at løsrive den østlige del af landet.

Trods en våbenhvile har oprørerne de seneste uger iværksat en offensiv, som blandt har omfattet områder omkring storbyen Donetsk og havnebyen Marjupol.

Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, siger, at Tyskland ikke vil støtte Ukraine med våben, og at konflikten ikke kan løses med militære midler.

- Tyskland vil ikke støtte Ukraine med våben. Jeg er overbevist om, at denne konflikt ikke kan løses med militære midler, siger Merkel, som mandag holdt pressemøde i Budapest sammen med den ungarske leder, Viktor Orbán.