Annonce:
Annonce:

USA indfører sanktioner mod syrere efter gasangreb

Som reaktion på et kemisk angreb mod civile i Syrien har USA indført sanktioner mod ansatte ved syrisk center

Annonce:
Følg Krig & katastrofer

USA vil ikke tolerere, at den syriske regering benytter sig af kemiske våben. Derfor indfører amerikanerne sanktioner mod knap 300 personer.

Det oplyser USA's finansministerium mandag ifølge Reuters og AFP.

Ifølge finansminister Steven Mnuchin skal sanktionerne vise Syriens præsident, Bashar al-Assad, at gasangreb aldrig kan accepteres.

- Vi vil ikke tolerere kemiske våben fra nogen part, siger Mnunchin til pressen.

Sanktionerne rammer ansatte ved forskningscentret Syrian Scientific Studies and Research Center (SSRC). USA mener, at det er her, de kemiske våben er blevet fremstillet.

Nervegassen sarin eller en lignende forbudt giftgas blev anvendt i et angreb i Syrien 4. april. Knap 90 mennesker blev dræbt.

En række vestlige lande har beskyldt Bashar al-Assads luftvåben for at have kastet bomber med gas over byen Khan Sheikhoun i Idlib-provinsen.

Alle aktiver, som SSRC-ansatte har i USA, vil blive indefrosset. Det amerikanske finansministerium meddeler, at sanktionerne vil ramme 271 medarbejdere.

- Disse omfattende sanktioner går målrettet efter forskningscentret, der har spillet en rolle i den syriske diktator Bashar al-Assads forfærdelige kemiske angreb mod uskyldige civile mænd, kvinder og børn, siger Mnuchin.

- USA sender et stærkt signal med dette deltag. Og vi vil holde hele Assad-regimet ansvarlig for disse åbenlyse brud på menneskerettigheder, siger ministeren videre i en skriftlig udtalelse.

De mange nye navne fordobler antallet af selskaber og personer, der er ramt af sanktioner i forbindelse med krigen i Syrien.

Ud over at fastfryse aktiver betyder sanktionerne, at de sanktionsramte ikke må lave forretning med amerikanske statsborgere og virksomheder.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Inflation er den største ødelægger af almindelige menneskers økonomi
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: