USA: Ni døde i flystyrt

Flyet er lokaliseret på en bjergside - alle ni ombordværende har mistet livet

Et fly med en pilot og otte passagerer fra et krydstogtskib er styrtet ned i det sydøstlige Alaska og alle ombordværende har mistet livet.

Det skriver nyhedsbureauet AP, der citerer de amerikanske myndigheder.

Flyet havde passagerer med fra krydstogtskibet Westerdam på en udflugt omkring den lille by Ketchikan, da det forsvandt torsdag.

Kystvagten og lokale redningshold kom til stedet stedet, hvor de kunne observere, at luftfartøjet var styrtet ind i en på en granit-klippeside 250 meter over Ella Lake, 30 km nordøst for Ketchikan over nationalparken Misty Fjords National Monument.

- Vi er dybt berørte over denne situation, og alle vores tanker og bønner er med de personer, der er om bord, lyder det i en pressemeddelelse fra Holland America Line.

Myndighederne meddeler, at man vil forsøge at bjerge ligene fredag.

Det nedstyrtede fly var et DeHavilland DHC-3 Otter turboprop, og de nærmere omstændigheder omkring ulykken kendes endnu ikke.

Man ved dog allerede, at vejret i området ved ulykkesstedet var torsdag stærkt overskyet og, at det blæste kraftigt.

Kvart over to torsdag eftermiddag, modtog kystvagten en melding om, at flyet var forsinket. Kort efter opdagede beredskabet et nødsignal, og en helikopter blev straks sendt i luften for at undersøge det nærmere.

Her blev det erfaret, at flyet var knust mod en klippevæg.

Ofrenes identitet er endnu ikke offentliggjort, da de pårørende ikke er blevet underrettet.

Ekstra Bladet følger sagen