USA og Rusland har aftale klar om at undgå flykollisioner

De to stormagter udfører begge bombardementer i Syrien, men koordinerer ikke angrebene

USA og Rusland er klar til at indgå et såkaldt aftalememorandum, hvor landene udstikker retningslinjer for, hvordan militærpiloter kan undgå at støde sammen i luftrummet over Syrien, hvor de to stormagter udfører separate bombardementer.

Det siger Pentagon-talsmand Jeff Davis mandag.

Ifølge talsmanden vil aftalen formentlig blive underskrevet tirsdag. Retningslinjerne er allerede på plads i store træk og mangler blot de sidste godkendelser.

- Vi er meget tæt på. Vi har et dokument, der næsten er klar til at få underskrifter på, siger Jeff Davis.

Han understreger, at retningslinjerne ikke er del af en større aftale med Rusland om, hvordan de to lande kan koordinere deres indsats mod militante islamister i Syrien.

- Som du ved, er vi faktisk lodret uenige med stort set alt, Rusland foretager sig i Syrien, men vi søger et aftalememorandum, der snævert fokuserer på sikkerheden i luften, siger Jeff Davis.

Rusland begyndte at udføre luftangreb i Syrien 30. september.

USA leder en international koalition bestående af over 60 lande, som går efter at udslette den ekstremistiske gruppe Islamisk Stat (IS) i Irak og Syrien. I mere end et år har koalitionen bombet IS.

Rusland påstår også at gå efter IS og andre "terrorister", men Pentagon mener, at russerne bomber oprørere, der bekæmper syriske regeringsstyrker, som kæmper for Syriens omstridte præsident, Bashar al-Assad.

Ifølge embedsfolk vil den kommende aftale mellem Rusland og USA indeholde retningslinjer for basale ting som, hvilket sprog russiske og amerikanske piloter skal kommunikere på, hvilken højde de skal flyve i, og hvilken radiofrekvens der skal bruges til nødmeldinger.

Indtil videre har der ikke været nogen ulykker mellem russiske og amerikanske fly i Syrien.