USA: Rusland har sendt hel bataljon til Syrien

Derudover har Rusland over ti skibe liggende i Middelhavet, påpeger Nato-ambassadør

Omkring 1000 russiske soldater er sendt til en militærbase i Syrien, siger USA. For en uge siden kastede russerne de første bomber i landet. (Video: AP)

Ruslands militære tilstedeværelse i Syrien er mere omfattende, end landet umiddelbart har givet indtryk af.

Ifølge USA inkluderer den russiske militæropbygning en 'betragtelig og voksende' flåde, langtrækkende raketter, moderne kampvogne og flere hundrede soldater på jorden.

Det sagde USA's Nato-ambassadør, Douglas Lute, onsdag.

- Det er faktisk ganske imponerende, hvad de har formået at få derned i løbet af den seneste uges tid, sagde han til journalister i Bruxelles.

Rusland har ifølge Lute sendt adskillige skibe til den syriske flådebase i Tartous i Middelhavet.

- Der er en betydelig og voksende russisk flådetilstedeværelse i den østlige del af Middelhavet. Der er flere end ti skibe, hvilket er et godt stykke over det sædvanlige, sagde Lute.

Til militærbasen i Latakia i Syrien har Rusland ifølge USA sendt, hvad der svarer til en hel bataljon soldater. Det er typisk omkring 1000 mand.

Den russiske regering har ikke kommenteret USA's påstande.

Syriske og russiske enheder iværksatte onsdag, hvad der menes at være det første større, koordinerede angreb på oprørsgrupper i landet.

Det skete ved en række angreb i den vestlige del af landet, oplyste Syriens Observatorium for Menneskerettigheder onsdag.

Rusland deler Vestens mål om at forhindre den ekstreme bevægelse Islamisk Stat i at vinde mere terræn i Syrien.

Men ifølge både Storbritannien og USA har de russiske luftangreb hidtil primært været målrettet andre oprørsgrupper i den vestlige del af Syrien.

Det er ifølge vestlige kritikere for at styrke Syriens præsident Assad, som flere lande helst ikke ser som en del af Syriens fremtid på lang sigt.

USA står i spidsen for en koalition af lande, der længe har bombet Islamisk Stat fra luften i Syrien og Irak.

Det er første gang siden Anden Verdenskrig, at Rusland og USA gennemfører krigsoperationer i samme land på samme tid.