USA sender flere soldater til Afghanistan

- Jeg har underskrevet udstationeringspapirerne for nogle af soldaterne, siger USA's forsvarsminister

USA's forsvarsminister, Jim Mattis, siger ifølge Reuters, at han torsdag har underskrevet en ordre om at sende flere amerikanske soldater til Afghanistan. Men han oplyser ikke, hvor mange det drejer sig om.

- Ja, jeg har underskrevet ordrer, men det er endnu ikke færdiggjort. Med andre ord har jeg underskrevet udstationeringspapirerne for nogle af soldaterne, og vi er ved at finde frem til de specifikke personer, siger han.

Amerikanske embedsmænd siger til Reuters, at præsident Donald Trump har givet Mattis bemyndigelse til at sende yderligere omkring 4000 soldater til Afghanistan.

Det amerikanske forsvarsministerium sagde onsdag, at antallet af amerikanske soldater i Afghanistan er på omkring 11.000. Det er et langt højere antal end hidtil oplyst.

Pentagon har tidligere sagt, at der er omkring 8400 amerikanske soldater i Afghanistan.

Mattis antydede, at der var problemer med de metoder, som er blevet anvendt til at tælle udstationerede soldater i konfliktzoner.

Trump gjorde det tidligere i denne måned klart, at han er vendt 180 grader i spørgsmålet om USA's langvarige militære indsats i Afghanistan.

- Mit oprindelige instinkt var at trække os ud. Men en hurtig tilbagetrækning af amerikanske soldater vil efterlade et vakuum, som terrorister hurtigt vil udfylde, lød det fra Trump.

Da den amerikanske indsats var på sit højeste under præsident Barack Obama i 2010-11, gjorde næsten 100.000 amerikanske soldater tjeneste i Afghanistan.