Det amerikanske forsvar spiller med musklerne over for Nordkorea.
Overfor CNN bekræfter en militærkilde, at en gruppe amerikanske krigsskibe har sat kursen mod det vestlige Stillehav ud for den koreanske halvø.
Gruppen af skibe er anført af et hangarskib, der medbringer adskillige kampfly.
- Den amerikanske stillehavskommando har beordret USS Carl Vinson Strike Group nordpå som en fornuftig foranstaltning for at opretholde beredskab og tilstedeværelse i det vestlige Stillehav, siger kommandør Dave Benham, talsmand for USA's stillehavskommando, ifølge Ritzau.
- Den største trussel i regionen er fortsat Nordkorea på grund af dets hensynsløse, uansvarlige og destabiliserende atomvåbenprogram og prøveaffyringer af missiler, tilføjer han.
Sydkorea: Nordkorea affyrer missil
Svar på provokationer
Manøvren er et svar på, hvad amerikanerne ser som en række af militære provokationer over den seneste tid.
For blot få dage siden affyrede Nordkorea eksempelvis et langtrækkende Scud-missil, der dog ifølge amerikanerne detonerede i luften.
Det lukkede og topstyrede land med diktator Kim Jong Un i spidsen har over den seneste tid desuden også afviklet flere missil-test, da regimet ifølge CNN arbejder på at udvikle sin teknologi inden for ballistiske missiler.
Tidligere på året meddelte Nordkorea, at landet havde gennemført en succesfuld test med et atom-sprænghoved. Landet hævder, at det forsøger at udvikle atomvåben for at kunne forsvare sig mod, hvad det kalder amerikansk aggression.
Det er ikke første gang, at USA har krigsskibe i området omkring den koreanske halvø. Blot sidste måned afholdte samme gruppe af skibe, der nu er på vej mod Nordkorea, øvelse i sydkoreansk farvand.
USA og Sydkorea har længe været tætte allierede.
USAs knyttede næve til søs: Så hårdt slår den
Møde med Kina
Afsendelsen af krigsskibene sker blot få dage efter, at USAs præsident, Donald Trump, mødtes med den kinesiske præsident, Xi Jinping. Et af de store emner på mødet mellem de to præsidenter var netop Nordkorea.
Ifølge den amerikanske udenrigsminister Rex Tillerson talte Donald Trump og Xi Jinping om truslen fra et nordkoreansk atomvåbenprogram og enedes om at arbejde sammen om at løse konflikten fredligt.
USA og Kina vil sammen begrænse Nordkoreas atomvåbenprogram
Samtidig kommer manøvren blot få dage efter, at den amerikanske præsident Donald Trump iværksatte et missilangreb på en luftbase i Syrien som gengæld for et kemiske angreb mod civile i den syriske by Khan Sheikhoun den 4. april, hvor mindst 86 mennesker blev dræbt.
Ifølge amerikanerne stod det syriske regime bag det kemiske angreb.