USA slår rekord: : 865 døde på et enkelt døgn

USA har nu over 4000 døde som følge af coronavirus og 189.510 smittetilfælde. Trump advarer om smertefuld tid

Under sin daglige pressebriefing i Det Hvide Hus tirsdag understregede præsident Donald Trump vigtigheden af at holde sig til de nationale retningslinjer i løbet af de næste 30 dage og kaldte det et spørgsmål
Under sin daglige pressebriefing i Det Hvide Hus tirsdag understregede præsident Donald Trump vigtigheden af at holde sig til de nationale retningslinjer i løbet af de næste 30 dage og kaldte det et spørgsmål "om liv eller død". Foto: Tom Brenner/Reuters
Følg Krig & katastrofer

Dødstallet i USA som følge af coronavirus har passeret 4000.

Det viser tal fra Johns Hopkins University, der løbende opdaterer smittetilfælde og dødsfald verden over, tidligt onsdag morgen dansk tid.

I alt er 4076 døde, mens 189.510 er konstateret smittet. 7109 er erklæret raske igen.

På et enkelt døgn er 865 mennesker døde i USA som følge af coronavirus. Det er det hidtil højeste antal på et døgn.

Det viste tal fra Johns Hopkins University tirsdag aften amerikansk østkysttid.

Det amerikanske dødstal steg således fra 3008 mandag klokken 20.30 til 3872 tirsdag klokken 20.30.

USA er det land i verden med langt de flest tilfælde og overgår både Italien, Spanien og Kina.

Under sin daglige pressebriefing i Det Hvide Hus tirsdag understregede præsident Donald Trump vigtigheden af at holde sig til de nationale retningslinjer i løbet af de næste 30 dage og kaldte det et spørgsmål 'om liv eller død'.

Han fortalte, at amerikanerne snart vil se lys for enden af tunnelen, men før den tid advarede præsidenten om meget dystre tal.

- Jeg vil have, at hver eneste amerikaner er forberedt på de vanskelige dage, som ligger forude, sagde Trump ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Han understregede samtidig, at USA står foran to 'meget smertefulde uger' som følge af en stigning i antallet af smittetilfælde.

- Vores styrke vil blive testet, og vores udholdenhed vil blive afprøvet, sagde han.

Delstaten New York er hårdest ramt af det smitsomme virus, og udbruddet er især gået hårdt ud over New York City, der er USA's største by. Her er der registreret næsten 1100 døde.

Mandag sagde Deborah Birx, der er koordinator for Det Hvide Hus' særlige indsats mod coronavirus, at hvis USA håndterer coronaviruskrisen 'stort set perfekt', vil mellem 100.000 og 200.000 mennesker dø i landet.

- Jeg tror, at alle nu har forstået, at du kan gå fra 5 til 50 til 500 til 5000 tilfælde meget hurtigt, sagde Deborah Birx på NBC News' 'The Today Show'.

Vurderingen ligger på linje med det skøn, præsident Donald Trump gav på et pressemøde søndag.

- Hvis USA kan holde dødsfaldene nede på mellem 100.000 og 200.000 mod potentielle 2,2 millioner, vil det betyde, at vi har gjort et godt stykke arbejde, sagde Donald Trump ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den danske model er i fare, hvis ikke en masse tyk beton fjernes

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind