Annonce:
Annonce:

USA stopper støtte til saudiarabiske krigsfly i Yemen

Saudi-Arabien har bedt USA indstille optankningen af saudiarabiske krigsfly i Yemen. USA støtter beslutningen

Annonce:
Følg Krig & katastrofer

USA skal ikke længere levere brændstof til fly, der er en del af den saudiarabiske krigsindsats i Yemen.

Det oplyser myndighederne i Saudi-Arabien i en pressemeddelelse, der er offentliggjort af det saudiarabiske nyhedsbureau SPA.

Fra lørdag bliver der dermed sat en stopper for en af de mest kontroversielle aspekter af USA's støtte til Saudi-Arabiens krigsførelse i Yemen.

I pressemeddelelsen står der, at Saudi-Arabien har bedt USA om at afslutte optankningen af flyene, fordi landet selv kan klare opgaven.

USA's forsvarsminister, Jim Mattis, fortæller fredag, at han støtter den saudiarabiske beslutning. Han oplyser, at beslutningen er blevet taget i samarbejde med den amerikanske regering.

Forsvarsministeren understreger dog, at USA fortsat vil spille en rolle i krigen i Yemen. USA skal fremover stadig støtte den saudiskledede koalition, minimere antallet af civile tab og udvide den humanitære indsats.

Annonce:

- USA og koalitionen planlægger at samarbejde om at opbygge legitime yemenitiske styrker, som kan forsvare yemenitterne, sikre landets grænse og medvirke til bekæmpelsen af al-Qaeda og Islamisk Stat i Yemen og i regionen, siger Mattis i en meddelelse.

Det amerikanske forsvarsministerium, Pentagon, har stået for brændstof til omkring 20 procent af den saudiskledede koalitions kampfly, skriver nyhedsbureauet AFP.

Flere medlemmer af Demokraterne har længe kritiseret USA's rolle i krigen i Yemen. Krigen startede i 2015, da Saudi-Arabien erklærede krig mod houthi-oprørerne.

Siden da er mindst 10.000 personer blevet dræbt, 50.000 såret og millioner sendt på flugt fra deres hjem.

Luftangreb foretaget af den saudiarabiske koalition har flere gange ramt civile. Senest blev et frugt- og grøntmarked ramt, og 21 civile mistede livet. Tidligere er bryllupsfester, begravelser, hospitaler og beboelsesområder blevet ramt.

I oktober opfordrede Jim Mattis til våbenhvile i det krigshærgede Yemen, hvor han gav en frist på 30 dage. FN har dog udskudt fristen til slutningen af dette år.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Støjberg er bare på toppen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: