USA straffer soldater bag bombning af afghansk hospital

Rapport om angreb på afghansk hospital i fjor kommer fredag, og 16 soldater får straffe, siger kilder

USA's militær vil fredag meddele disciplinærstraffe til 16 soldater, som var involveret i bombeangreb mod Læger uden Grænsers hospital i den afghanske by Kunduz i fjor.

Kilder oplyser til nyhedsbureauet Reuters, at meldingen vil ske i forbindelse med offentliggørelsen af en rapport om bombardementet, der kostede adskillige mennesker livet - både læger og patienter.

Undersøgelsen vil konkludere, at angrebet var en tragisk fejl, fortæller de anonyme amerikanske kilder om rapporten.

Ingen af de involverede stilles for en domstol.

Hospitalet blev drevet af Læger uden Grænser, MSF, som har forklaret, at nødhjælpsorganisationen kontaktede den amerikanske kommando under beskydningen.

Militæret har bekræftet, at Læger uden Grænser ringede 12 minutter inde i angrebet for at meddele koalitionen, at hospitalet var under angreb.

Brigadegeneral Wilson Shoffner, vicestabschef for kommunikation ved de internationale styrker i Afghanistan, har sagt, at da de amerikanske styrker indså deres fejl, havde det tungt bevæbnede AC-130-kampfly indstillet beskydningen af MSF-bygningen.

Der blev skudt 211 gange mod hospitalet, før amerikanerne blev klar over, at der var noget galt.

Læger uden Grænsen har krævet en uafhængig, international undersøgelse af angrebet, som ifølge organisationen kan være en krigsforbrydelse.