USA: Terrorfare i hele Europa hele sommeren

USA's udenrigsministerium advarer amerikanske statsborgere om at være opmærksom på risiko for terror over hele Europa

Billedet her er taget i Bruxelles i Belgien (Foto: AP)
Billedet her er taget i Bruxelles i Belgien (Foto: AP)

Når amerikanere er på ferie eller anden rejse i Europa hen over sommeren, så skal de være meget opmærksomme.

For der er risiko for terror på det gamle kontinent.

Terrorister kan finde på at slå til på steder, hvor der er store arrangementer, på turiststeder, restauranter og i forbindelse med transport.

Det skriver USA's udenrigsministerium i en rejseadvarsel på sin hjemmeside.

Advarslen gælder frem til 31. august.

Efter flere angreb
Europa har lagt jord til flere terrorattentater for nylig.

I 2015 blev Frankrig ramt to gange af militante islamister, nemlig i januar, da der blev begået et angreb på satiremagasinet Charlie Hebdo i Paris. Dramaet endte med, at 17 mennesker blev dræbt af tre terrorister, som blev dræbt af politiet.

13. november blev 130 mennesker dræbt ved en række koordinerede angreb på nationalstadion, et koncertsted og på restauranter i den franske hovedstad, Paris.

I marts i år blev en undergrundsstation og lufthavnen i Bruxelles ramt af angreb. Tre selvmordsbombemænd dræbte 32 mennesker.

Især i Frankrig
I advarslen fra USA nævner udenrigsministeriet specielt, at der kan være risiko i Frankrig på grund af store arrangementer. Det gælder det årligt tilbagevendende cykelløb Tour de France, men i år er Frankrig også vært ved EM i fodbold.

Frankrig har ifølge meddelelsen fortsat undtagelsestilstand til og med 26. juli, og til den tid er såvel cykelløb som fodboldkampe overstået.

I meddelelsen henvises der også til et stort katolsk ungdomsarrangement i Krakow i Polen.

Her ventes op til to en halv million gæster fra 26. juli til 31. juli.

Amerikanske statsborgere opfordres til specielt at vise agtpågivenhed på offentlige steder, og når de bruger offentlige transportmidler.

Videre opfordres de til at undgå steder, hvor der er mange mennesker, ligesom de bør følge med i den lokale presse og være klar til ekstra sikkerhedstiltag.

Ministeriet siger, at de amerikanske myndigheder samarbejder med USA's europæiske allierede om blandt andet at imødegå og forhindre terrorisme.