USA: Tyrkiet bomber få hundrede meter fra vores soldater

Tyrkisk militær har sendt bomber tæt påamerikanske soldater, oplyser Pentagon

Hvad er baggrunden for, at Tyrkiet er gået ind i Syrien? Mogens Pelt, lektor ved Københavns Universitet, gør os klogere på konflikten.

En gruppe af amerikanske styrker, der befinder sig i det nordlige Syrien, er fredag aften dansk tid blevet evakueret, efter at Tyrkiet ved en fejl kom til at angribe deres base fra luften.

Det oplyste anonyme kilder fra Pentagon til Newsweek fredag aften.

Kilderne oplyser ikke, præcis hvor mange udsendte fra USA, der befinder sig på basen, men ifølge mediet er det mellem 15 og 100 personer.

Natten til lørdag bekræfter Pentagon, at der har været en episode.

Tyrkisk artilleri har natten til lørdag været nogle hundrede meter fra at ramme amerikanske soldaters position nær byen Kobane.

Det oplyser det amerikanske forsvarsministerium, Pentagon.

Hændelsen sker, kort tid efter at USA's forsvarsminister, Mark Esper, forsikrede, at op mod 50 amerikanske soldater af sikkerhedsmæssige årsager var blevet flyttet til andre steder i Syrien.

Krig & katastrofer Kurdiske styrker: IS-fanger undsluppet fra fængsel

Tyrkiet indledte onsdag sin offensiv i den nordlige del af Syrien. Den nordlige del af Syrien bliver kontrolleret af den kurdiske gruppe YPG. Kurderne har længe været en tæt allieret med USA i kampen mod Islamisk Stat.

Den tyrkiske regering mener modsat, at kurderne er en trussel. Gruppen bliver betragtet som en del af det Kurdiske Arbejderparti, PKK.

Flere civile dræbt

Torsdag forlød det fra den tyrkiske præsident, Recep Tayyip Erdogan, at 109 personer var blevet dræbt, siden Tyrkiet onsdag indledte sin offensiv i den nordlige del af Syrien.

Præsidenten betegnede de 109 dræbte som 'terrorister'. Blandt andet EU-landene, USA, Iran, Egypten og Saudi-Arabien har taget afstand fra den tyrkiske offensiv.

Samme dag skrev BBC, at mindst 11 civile har mistet livet i bombardementerne.