USA: Vi har dræbt 6000 krigere fra Islamisk Stat

USA-ledede bombeangreb menes at have udslettet 20-30 procent af IS-krigerne

Kampen mod militante krigere fra Islamisk Stat skrider fremad.

Ifølge amerikanske kilder har den USA-ledede koalition efter måneders bombardementer i Syrien og Irak dræbt omkring 6000 jihadister.

Tallet dukkede første gang op torsdag i et interview med den amerikanske ambassadør i Irak, Stuart Jones, på tv-stationen Al-Arabia.

Siden har amerikanske embedsmænd noget tøvende bekræftet tallet, men samtidig insisteret på, at omfanget af dræbte ikke i sig selv har betydning.

Der foreligger ingen officiel bekræftelse på antallet af døde, ligesom det forbliver uklart, hvor mange civile liv de allieredes luftangreb har kostet.

Ikke desto mindre står det klart, at ethvert tal i lejet omkring 6000 ifølge nyhedsbureauet AFP vil afspejle en forbløffende stor skade på IS.

IS-ledere blandt de dræbte
6000 dræbte svarer nemlig til, at et sted mellem 20 og 30 procent af IS-krigerne, som ifølge CIA menes at udgøre mellem 20.000 og 31.500 personer, er blevet dræbt.

Forsvarsminister Chuck Hagel advarer dog mod at måle krigens fremskridt på antallet af døde.

- Vi ved, at tusinder af IS-krigere er blevet dræbt, og vi ved, at nogle fra gruppens ledelse har mistet livet, siger Hagel.

- Men jeg var selv i krig, hvor et stort antal mennesker blev dræbt hver dag. Alligevel tabte vi krigen, siger Vietnam-veteranen.

Danske fly smider bomber
Danmark bidrager til den amerikansk-ledede operation i Irak med syv F-16-fly og op til cirka 140 mand.

De danske fly har primært fløjet missioner, hvor de yder luftstøtte til styrker på landjorden.  I løbet af de seneste 12 missioner har de danske fly kastet seks bomber, oplyser luftvåbnet.

Siden første mission den 16. oktober 2014 har det danske bidrag i alt fløjet 151 missioner og anvendt 99 bomber, der alle er præcisionsstyrede med enten laser eller gps.