USA: Vi har dræbt al-Qaeda-leder

Pentagon bekræfter, at den USA-ledede koalition har dræbt Sanafi al-Nasr torsdag i Syrien

Den USA-ledede koalition har dræbt et af al-Qaedas ledende medlemmer, Sanafi al-Nasr, i et bombeangreb torsdag i det nordvestlige Syrien.

Det bekræfter Pentagon i en pressemeddelelse søndag.

Pentagon skriver, at al-Nasr organiserede, at nye rekrutter kunne rejse fra Pakistan til Syrien gennem Tyrkiet, og at han spillede en vigtig rolle i at finansiere gruppens terroraktioner.

- Al-Nasr var en rutineret jihadist, der var meget erfaren i at skaffe penge og nye rekrutter til al-Qaeda, skriver Pentagon i meddelelsen.

Han er det femte ledende al-Qaeda-medlem, der er blevet dræbt de seneste fire måneder, skriver Pentagon.

- Denne operation er et vigtigt skridt i kampen for at undgå planer om angreb på USA og vores allierede, og det viser endnu en gang at dem, der prøver at ramme os ikke er uden for vores rækkevidde, siger forsvarsminister Ash Carter i meddelelsen. 

Beslægtet med bin Laden
Flere andre medlemmer af al-Qaedas Nusra-bevægelse mistede også livet i angrebet, skrev USA Today lørdag.

Sanafi al-Nasr er også kendt under sit fødenavn Abdul Mohsen Abdullah Ibrahim al-Sharikh. Han er fra Saudi Arabien og er fjernt beslægtet med Osama bin Laden.

Rygterne om hans død begyndte allerede at figurere på de sociale medier torsdag og fredag, men der er stadig ikke blevet meldt noget officielt ud fra myndighedernes side.

Sanafi al-Nasr har også to brødre, der begge sidder i Guantanamo.

Et højt placeret egyptisk al-Qaeda-medlem undslap angiveligt bombardementet.