USA's 'spion' opdager skræmmende syn over Nordkorea

For første gang i flere uger har USA's satellit-spion registreret aktivitet omkring Nordkoreas underjordiske atomtest-program

Nordkorea er efterhånden ved at slå verdensrekord i trusler rettet mod USA og resten af vesten.

I 2017 har regimet med Kim Jong-un i spidsen kastet om sig med missil-trusler og påstande om atomvåben, og det har fået amerikanerne til at stramme grebet om Nordkorea.

Derfor har de blandt andet sent en såkaldt spion-satellit i kredsløb, og den har nu fanget en række faretruende billeder. Der er igen liv omkring Nordkoreas underjordiske atomtest-program.

Det skriver CNN

Efter sigende har aktivitet fundet sted omkring en af tunnelerne ved anlægget, men det er ifølge CNN fortsat uklart, om aktiviteten er et tegn på, at Nordkorea er i gang med at gøre en sjette test af deres atomvåben klar.

Det frygtes dog, at Nordkorea vil spille med atom-musklerne, når kinesiske diplomater og militærpersonale skal til møde med Donald Trump i Det Hvide Hus onsdag.

Netop Donald Trump har tirsdag aften dansk tid rost det kinesiske engagement i regionen.

kina ros

Tager flere våben i brug
Senest har den stigende trussel fra Nordkorea fået Pentagon i USA til at reagere.

Det skriver AP.

Ifølge nyhedsbureauet har det amerikanske forsvar simuleret et nordkoreansk angreb med interkontinental ballistisk missil rettet mod USA, som amerikanerne har skudt ned med en såkaldt 'intercepter'.

Helt konkret skal det testede missilskjold affyre en raket, som skyder et halvanden meter langt apparat ud i atmosfæren, når et fjendtligt angreb er blevet observeret. Den såkaldte 'kill vehicle' skal så guide amerikanernes raket i retning af den faretruende og fjendtlige missil og til sidst ødelægge den.

Sydkorea: Nordkorea affyrer missiler som kan ramme skibe

Artiklen fortsætter under billedet

61688410.jpg

Ifølge AP har disse test været succesfulde ni ud af 17 gange siden 1999. Senest blev den testet i 2014, hvor én succes blev fulgt op af tre mislykkede forsøg.

Samtidig har flere eksperter beskrevet missilskjoldet som det teknisk mest udfordrende, mens kritikerne har kaldt det for det 'mindst pålidelige' på markedet.

Tester succesfuldt missilforsvar: 'Som at ramme en kugle med en kugle'

Systemet blev udviklet under Ronald Reagan i 1983 og skulle bruges i forsvaret mod russerne under 'Stjernekrigen', men nu har Pentagon igen fundet projektet frem.

Også et såkaldt 'Mission Center' i Sydkorea, der ifølge CIA skal tackle atomvåben og missil-truslen fra Nordkorea, er blevet oprettet i kølvandet på de mange trusler.

Nordkorea i offensiven
Den seneste nordkoreanske missil-test fandt sted søndag den 8. juni og er blot en af mange provokationer fra Kim Jong-un og co.

Et par uger før affyrede Nordkorea et ballistisk missil fra landets vestkyst, og ifølge ambassadøren i Storbritannien, Choe Il, frygter Nordkorea slet ikke et amerikansk angreb. De er efter sigende allerede klar til at svare igen, hvis det alligevel skulle ske.

- Hvis vi var bange for USA, så ville vi ikke have startet med at teste atomvåben og lave missilaffyringer. Hvis USA angriber os, så er vores militær og folk klar til at svare igen på ethvert form for angreb.

Undrer sig over Nordkoreas 'skræmmende krigsbilleder': Det er fake!

Nordkorea truer USA med 'forebyggende atomangreb'

- Jeg tror dog ikke, at de vil angribe os. Hvis de rører sig en centimeter, så er vi klar til at svare igen, siger Choe Il til Sky News.

Spændingerne mellem USA og Nordkorea tog for alvor fart, da nordkoreanerne i slutningen af april testaffyrede et ballistisk missil. Derudover har Nordkorea ved flere lejligheder vist de militære muskler frem.

Blandt andet har Nordkoreas propaganda-maskine vist billeder af flere pompøse militærshow, som Kim Jong Un ifølge det statslige Korea Central News Agency har rost til skyerne.

KRT / AP: Nordkorea fejrer grundlæggers fødselsdag med vild parade

- Når man ser det spændende sceneri, så hylder han (Kim Jong Un red.) sømændene og piloterne for at ramme deres mål hver gang. De modige mænd fra artilleriet ramte også deres mål med stor præcision hver gang, skrev det nordkoreanske medie og tilføjede, at de ville kunne bruges til at straffe fjendtlige nationer i fremtiden. 

Se de mange billeder herunder, hvor Nordkorea spiller med musklerne. Artiklen fortsætter under billederne.

61882041.jpg

61881151.jpg

61881106.jpg

Ekspert: Det er fake!
Men ifølge den amerikanske militærekspert Michael Pregent, der har 28 års erfaring som officer i den amerikanske hær og nu arbejder på 'Hudson Institute' i Washington, så skal man ikke altid tro blindt på de nordkoreanske militærparader. Det hele kan være fake og opstillet.

Fox News har fået eksperten til at analysere en række billeder fra en tidligere militærparade tidligere i april, og her er dommen klar. Meget af det er fake, skriver mediet

Trods advarsel fra Trump: Nordkorea forsøger ny missil-test

Nordkorea: Vi har anholdt amerikaner

- Det handler mere om at sende et budskab end reel styrke på slagmarken, siger Michael Pregent til Fox News.

Derudover fortæller han, at flere billeder, hvor de nordkoreanske soldater poserer med store projektiler kan være plastic.

- Hvis du ser på toppen af dem, så kan du se, at det er plastic. De er til grin, siger Michael Pregent og tilføjer, at Nordkorea rent faktisk godt kan have så store projektiler, men Kim Jong Un ville aldrig kunne tillade, at de ægte blev brugt til en parade.

Artiklen fortsætter under billedet

Nordkorea missil.jpg 

- Han ønsker nok ikke, at sådan en går af og rammer publikum, siger Michael Pregent til Fox News.

Samtidig giver han en bredside til de billeder af soldater med såkaldte AK-47-våben, som ligner noget, der kunne være en granat-kaster. Ifølge Michael Pregent er det langt fra en dødbringende granat-kaster, der er tale om, men derimod noget ganske ufarligt.

Der er derimod tale om nogle ekstra spiral-formede magasiner, der er berygtet for at blokere og ofte at gå i stykker. Til sidst undrer han sig også over, at der er flere billeder, hvor soldaterne har solbriller på. Ikke det bedste udstyr, hvis man er på vej i krig.

Se de nogle af de billeder, som eksperten kritiserer herunder

AP korea.jpg 

61691190.jpg

61687491.jpg

Nordkorea affyrede sovjet-udviklet missil

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvordan synes Mette Frederiksen selv, det går?