Våbenstilstand forlænges i Damaskus i 48 timer

Forhandlinger om at inkludere Aleppo i våbenstilstanden i Syrien fortsætter, skriver russiske nyhedsbureauer

Den syriske hær siger ifølge det statslige tv i Syrien, at en midlertidig våbenstilstand - "et stilhedens regime" - er blevet udvidet omkring Damaskus i endnu 48 timer.

Militæret sagde søndag, at en 24-timers våbenstilstand i den syriske hovedstad var blevet forlænget. Våbenstilstanden, som blev indledt fredag, omfatter Damaskus og den østlige Ghouta-region.

Samtidig siger Rusland ifølge nyhedsbureauet, at forhandlinger om at inkludere storbyen Aleppo i våbenstilstanden fortsætter.

Den russiske general Sergej Kuralenko siger til nyhedsbureauet Interfax, at både Rusland og USA samt Syriens ledelse og den moderate opposition er gået med til at forlænge "et stilhedens regime" i en forstad til Damaskus.

Aleppo blev tidligt mandag ramt af nye luftangreb tidligt mandag, skriver det franske nyhedsbureau AFP. Det skete næsten samtidig med, at den amerikanske udenrigsminister, John Kerry, ankom til Genève i et forsøg på at få stoppet kampene.

Flere bydele blev ramt af granater ved angrebene - blandt andet det tæt befolkede Bustan al-Qasr distrikt.

Hundredvis af civile er blevet dræbt i og omkring Aleppo i den seneste uge.

Fredag annoncerede den syriske hær, at der ville komme et "stilhedens regime" i mange af Syriens regioner, herunder omkring hovedstaden Damaskus og kystbyen Latakia.

USA har krævet, at den syriske præsident, Bashar al-Assad, stopper kamphandlingerne i storbyen Aleppo og provinsen af samme navn. Lørdag fortsatte de voldsomme kampe imidlertid med tilsyneladende uformindsket styrke.

Våbenhvilen i Syrien trådte i kraft 27. februar, men er blevet brudt i blandt andet Aleppo, hvor der særligt i den seneste uge er sket en stigning i antallet af angreb.

Våbenhvilen omfatter ikke yderliggående grupper som Islamisk Stat og al-Qaedas syriske gren, Nusrafronten.