Vagthund: IS indtager libysk by

IS-krigere har nedkæmpet den lokale milits Libysk Daggry ved byen Sirte, hvor Gaddafi blev dræbt i 2011

En militant gruppe tilknyttet Islamisk Stat hævder at have erobret den libyske kystby Sirte, rapporterer den amerikanske overvågningsgruppe Site ifølge nyhedsbureauet AFP.

Islamisk Stat-gruppen har fortrængt den lokale milits Libysk Daggry og blandt andet vundet kontrol over et kraftværk.

Site meddeler, at jihadisterne har offentliggjort billeder af "IS-soldater involveret i kampe, siddende på tunge våben, udforskende kraftværket og byen, men også af døde krigere fra Libysk Daggry".

Sirte ligger midt på kyststrækningen mellem hovedstaden Tripoli og Benghazi i øst - cirka 450 kilometer fra hovedstaden.

Kystbyen var den tidligere libyske leder Muammar Gaddafis hjemby. Det var også der, han blev dræbt under krigen i 2011, da en international koalition med støtte af blandt andet danske kampfly nedkæmpede det siddende styre i forlængelse af et eskalerende oprør.

Gaddafis fald ledte Libyen ud i et sandt kaos med mange tusinde dræbte til følge og en splittelse, som har ført til to rivaliserende parlamenter og militser, som bekriger hinanden.

Det magttomrum, som opstod efter Gaddafis fald, har blandt andet ført til, at også Islamisk Stat har fået fodfæste i landet.