Vandmasser truer katastrofeområde i Brasilien

Endnu en dæmning kan briste i område, hvor over 300 frygtes omkommet i Brasilien

Der er en stor risiko for, at endnu en dæmning kan briste i et katastrofeområde i Brasilien, hvor 34 er omkommet, og omkring 300 andre savnes.

En alarm blev udløst søndag i Brumadinho, som er den kommune, hvor en dæmning brast fredag. Efter bruddet på dæmningen skyllede enorme mængder af mudder mod byen, hvor mennesker og bygninger blev begravet.

- Alarmen søndag er et varsel om, at enorme vandmasser presser på en dæmning, som er en del af minekomplekset Corrego do Feijao, hedder det i en erklæring fra mineselskabet Vale.

Redningsmandskab er begyndt at evakuere det område, der trues af et muligt nyt dæmningsbrud.

Den øverste leder af Vale, Fabio Schvartsman, og guvernøren i Minas Gerais, Romeu Zema, har advaret om, at antallet af omkomne kan stige.

- Fra nu af er der kun minimale chancer for at finde flere i live. Det mest sandsynlige er, at vi kun finder omkomne, siger Zema.

Snesevis af helikoptere er sat ind i redningsoperationen, da de mange lag mudder er farlige for redningsholdene. Over 170 overlevede katastrofen.

23 af disse er stadig indlagt med kvæstelser.

Mange af de savnede er minearbejdere, der var til frokost, da dæmningen kollapsede fredag.

Ifølge Schvartsman blev der sendt store mængder mudder ind over frokoststuen.

Dammen over dæmningen kunne ifølge mineselskabets direktør rumme 12 millioner kubikmeter vand. Den var ved at blive nedlagt.

En anden dæmning ejet af mineselskabet Vale kollapsede i 2015 i den brasiliansk by Mariana i delstaten Minas Gerais, hvilket dræbte 19 personer.

Det medførte en af de værste miljøkatastrofer i Brasiliens historie, hvor omkring 250.000 mennesker blev efterladt uden drikkevand.