Verdens største karneval truet af Zika-virus

Verdens største karneval er nu truet af Zika-virussen. Se video

Brasilien er kendt for deres årlige karnevaller, hvor flere millioner af indbyggere samt turister klæder sig ud i festlige farver og danser til solen den går ned.

Men nu er karnevallet i Brasilien blevet truet af den farlige Zika-virus.

Karnevallet er ikke blevet officielt aflyst i Brasilien, men i flere byer har man valgt at bruge festbudgettet på bekæmpelse af myg.

Et eksempel er byen Capivari i Sao Paulo-staten, hvor karnevalbudgettet er blevet omlagt, så pengene i stedet skal bruges på at informere folk om zika-virusset og af bekæmpelse af de myg, der transporterer smitten rundt i Sydamerika.

Verdens største karneval truet af Zika-virus

Her kan du høre en professor forklare, hvordan Zika-smitten kan være opstået.

OL er også truet
Zika-virussen har for alvor også ramt Rio, hvor de Olympiske Lege afholdes til sommer 2016.

Verdenssundhedsorganisationen WHO har advaret om, at den nye zika-virus udgør en 'internationalt sundhedsmæssig krisesituation‘, og amerikanske forskere mener af samme grund, at IOC bør skride til aflysning af OL i Brasilien, hvor de smittespredende myg især florerer.

OL er endnu ikke blevet aflyst, men formanden for Dansk Idrætsforening er rolig, og siger at det vigtiste er, at de danske atleter ikke bliver gravide.

- Ud fra vores meldinger er det kun - i citationstegn - farligt for gravide kvinder, hvilket jo gør, at vi må sikre os, at ingen af vores atleter er eller bliver gravide lige omkring OL.

Hør hvad de brasilianske mænd og kvinder siger om karnevallet i Brasilien.