Annonce:
Annonce:

Video vækker opsigt i Rusland

For nogle dage siden forlod et godstog med mange forældede kampvogne byen Arsenjev i Rusland

Selv om de viste sig forældede allerede i 1973, fragter russerne nu angiveligt gamle T-54/55-kampvogne til frontlinjen

Annonce:
Følg Krig & katastrofer

Kan en kampvogn blive for gammel til at gå i krig?

Tydeligvis ikke.

For nogle dage siden forlod et godstog med adskillige gamle kampvogne, der blev udviklet under Anden Verdenskrig, den russiske by Arsenjev.

Det oplyser det uafhængige russiske medie Conflict Intelligence Team.

Der er tale om de ældre kampvognsmodeller, T-54 og T-55. Vogne, der siden Sovjetunionens fald har stået på en parkeringsplads syd for Arsenjev.

Vognene blev udviklet, da Josef Stalin var sovjetisk leder.

De forældede kampvogne

T-54/T-55-serien blev udviklet i 1940'erne. I 1947 blev den sat i serieproduktion, og designet blev også senere hen solgt til Nordkorea.

Det blev herefter standardkampvognen.

Modellen bruges stadig i konfliktområder i Afrika.

Kilde: TV2, Wikipedia

'Vi har det, vi har'
Det er endnu uvist, hvor kampvognene er på vej hen. Ej heller er der oplysninger om, hvad den konkrete plan er med de mange kampvogne.

- Det er svært at forestille sig sådanne køretøjer på en moderne slagmark, der er fyldt med panserværnsvåben og artilleri. Men vi har kun det, vi har, skriver Telegram-kanalen Milinfo live.

Annonce:

Siden Conflict Intelligence Team offentliggjorde, at kampvognene var sendt afsted, har der floreret videoer og billeder af vognene på de sociale medier.

Videoer, der blandt andet er optaget af en kvinde, der hævder, at på samme dag har hun set to tog - med netop disse kampvogne - køre forbi.

Forældede kampvogne
Tilbage i oktober valgte Rusland også at sende et tog med kampvogne fra Arsenjev. Dog var det dengang ikke helt så forældede som denne gang.

Bliver T-54- og P-55-vognene sat i kamp ved fronten af den russiske grænse, bliver det de hidtil ældste, der har været i spil siden krigens begyndelse i februar 2022.

Også Danmark har tidligere sendt kampvogne afsted til Estland for at afskrække russerne. Læs mere om de danske Leopard-kampvogne her.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Mystisk mordkomplot

Annonce:
Hvad er din pris, Mette?
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: