Video viser dødspilot i flyvetræning

Gamle optagelser viser en helt ung Andreas Lubtiz under oplæring i at flyve svævefly

Han smiler og griner, og ingen ved, at den samme glade pilot et årti senere vil stå som hovednavn i en af de værste flykatastrofer i nyere tid.

Videoen ovenfor viser angiveligt den 27-årige Andreas Lubitz, der flyver et svævefly i Tyskland som teenager.

Optagelserne er omkring ti år gamle, men er først kommet i offentlighedens lys nu. Flyveturen foregår ved hans barndomshjem i Montabaur nær Frankfurt, og det er tydeligt at se, at Lubitz nyder rollen som pilot.

27-årige Andreas Lubitz boede sammen med sine forældre i huset her - ikke langt fra svæveflyklubben, hvor 'dødspiloten' sidste år fik fornyet sit medlemsskab. (Video: AP)

Efter katastrofen har flere kilder tæt på Lubitz fortalt, hvordan han var nærmest besat af at flyve.

I en alder af 14 år blev han således medlem af den lokale svæveflyverklub, Luftsportclub Westerwald, og fascinationen for at svæve i skyerne skulle stamme endnu længere tilbage.

(Foto: AP) Krig & katastrofer - 28. mar. 2015 - kl. 19:15 Her startede dødspiloten: Flyveklub får dødstrusler

Depression og synsforstyrrelser
Andreas Lubitz påbegyndte i 2007 sin uddannelse til kommerciel pilot. Siden da har han undervejs i sit virke måttet tage orlov pga. depression.

At Lubitz led under alvorlige psykiske problemer er kommet frem i forbindelse med efterforskningen af flystyrtet, der også har afsløret, at han havde synsforstyrrelser, der potentielt kunne koste ham jobbet som pilot, hvilket Lubitz frygtede.

Nye oplysninger viser, at Andreas Lübitz havde synsproblemer (Foto: AP) Krig & katastrofer - 28. mar. 2015 - kl. 16:41 Nye oplysninger: Dødspiloten skjulte synsforstyrrelser

Se også: Tysk politi: Andreas skjulte sygdom for flyselskabet

Sådan forløb de skæbnesvangre minutter før katastrofen.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere