Video viser fyldt bus angrebet med missil

En video udgivet af Hamas-bevægelsen viser angiveligt, hvordan en israelsk bus blev ramt af et missil. Mindst 20 kom til skade ifølge Israelske mydnigheder. Advarsel: Stærke billeder

Advarsel: Stærke billeder. Video: AP/Hamas
Følg Krig & katastrofer

Hamas-bevægelsen udsendte mandag en video, der ifølge dem viser et angreb på en bus på den israelske side af Gazastriben. Det skriver flere internationale medier, heriblandt AP, The Telegraph og NBC News.

Videoen viser en israelsk bus, der kører ind til siden i et åbent område og efterfølgende bliver ramt af et missil, hvilket får bussen til at gå op i flammer.

Bussen blev angiveligt ramt af et missil fra et panserværnsvåben, og en 19-årig soldat blev alvorligt såret.

Som følge af angrebet sagde en israelsk talsmand:

- Vi ser disse angreb som uacceptable angreb mod israelske civile. Hamas bringer med sine handlinger ødelæggelser over Gazastriben, udtaler Jonathan Conricus, som er talsmand for det israelske militær.

Ekstra Bladet har tidligere omtalt angrebet, som den voldsomme video viser. Læs mere her:

Israelsk bus ramt af mortergranat: Modoffensiv indledt i Gaza

Forsvarsminister: - Det er en overgivelse til terrorisme
Israels forsvarsminister, Avigdor Lieberman, afleverede onsdag sin opsigelse - to dage efter angrebet - da han var utilfreds med den våbenhvile, Israel tirsdag indgik med Hamas. Han kaldte våbenhvilen for 'en overgivelse til terrorisme'.

Han havde frem for en våbenhvile kaldt på et langt stærkere modsvar mod det, der kaldes det mest intense raketangreb mod Israel siden 2014. Han har samtidig protesteret mod, at Israel har tilladt Qatar at bidrage med omkring 100 millioner kroner i nødhjælp til Gaza.

Avigdor Lieberman ønsker ikke længere at være forsvarsminister i Israel. Arkivfoto: AP
Avigdor Lieberman ønsker ikke længere at være forsvarsminister i Israel. Arkivfoto: AP

Ifølge AP efterlader Liebermans opsigelse premierminister Netanyahus regering særdeles sårbar, og det kan fremprovokere et tidligt valg.

Netanyahu har selv tidligere forsvaret våbenhvilken, hvor han sagde, at Hamas' ledelse havde 'tryglet om en våbenhvilke, og de ved hvorfor'.

Mange angreb
Angrebet på bussen, som den voldsomme video viser, er langt fra det eneste angreb, der har været den seneste tid.

I alt 460 raketter er blevet registreret affyret ind i Israel fra palæstinensiske militante i løbet af 24 timer forud for våbenhvilen, mens Israel har foretaget 160 luftangreb mod 160 mål i Gaza.

Kampene kommer som følge af en israelsk militæroperation, der ifølge palæstinensiske myndigheder dræbte mindst tre og sårede ni palæstinensere. Desuden skal et israelsk luftangreb have ødelagt Hamas-bevægelsens tv-station.

I busangrebet blev mindst 20 mennesker såret, inklusiv den 19-årige soldat og en 60-årige kvinde, som begge kom alvorligt til skade.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun undskyldte kun oprigtigt, da hun hostede

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind