Annonce:
Annonce:

Vidne til tysk togkatastrofe: 'Folk fløj som dukker'

10 mennesker har indtil videre mistet livet i togkatastrofe i Tyskland

Her kan du se Banedanmarks svar på, om en lignende ulykke kunne finde sted i Danmark
Annonce:
Følg Krig & katastrofer

Det sydlige Tyskland blev tirsdag morgen ramt af en større katastrofe, da to passagertog kørte frontalt sammen i et sving på en ensporet strækning nær byen Bad Aibling.

Indtil videre er 10 personer meldt dræbt, mens 81 personer er kommet til skade og én fortsat savnes. 18 af de tilskadekomne er kommet alvorligt til skade.

Det er endnu uklart, præcis hvad der førte til sammenstødet mellem de to tog, men ifølge tyske myndigheder burde en automatisk bremse have forhindret de to tog i at køre frontalt sammen, og det skal nu undersøges, hvordan det kunne ske alligevel.

Den voldsomme ulykke indtraf tirsdag morgen kort før klokken 7, og det første redningspersonale var ifølge nyhedsbureauet AP til stede i løbet af tre minutter. Da ulykken skete mellem en skov og en flod, tog det dog flere timer før redningspersonalet kunne nå frem til enkelte af de tilskadekomne.

Foto: AP
Foto: AP
 

Annonce:

Skrig overalt
En af dem, der befandt sig i et af togene er den 29-årige kemiker Dennis, der kortfattet har fortalt tyske Bild om sine oplevelser.

Han var på vej hjem i toget fra en nattevagt, da ulykken indtraf.

- Jeg satte mig i den bagerste vogn, lukkede øjnene og lænede mig op ad ruden, fortæller han til Bild.

Herefter gjorde toget et kort ophold i byen Kolbermoor (øst for ulykkesstedet), hvor det ventede på, at det modkørende tog skulle køre forbi.

- Men det kom aldrig. Pludselig kunne jeg mærke en fuld opbremsning. Et sekund senere fløj folk som dukker gennem luften, og overalt var der skrig, det var skrækkeligt, fortæller den stærkt chokerede sydtysker, som slog sin næse og er stærkt påvirket af chok oven på den tragiske ulykke.

Patrick overlevede tog-tragedie: 'Overalt råbte folk om hjælp'

Foto: AP
Foto: AP
 

Mange bevidstløse
Flere vidner har ifølge Bild fortalt om den pludselige opbremsning af toget, kort før det voldsomme sammenstød.

Annonce:

- De hørte et stort brag, så skrig, mange var bevidstløse. Da de vågnede, var alt overstået, siger den medicinske direktør i Rosenheim, Christoph Knothe, til Bild.

Ifølge de tyske statsbaner, Deutsche Bahn, var sikkerhedssystemet blevet testet på strækningen så sent som i sidste uge, men ifølge transportminister Alexander Dobrindt er der meget, der tyder på, at der var været en fejl i det system, der skulle sikre en opbremsning i tilfælde af, at to tog har kurs mod hinanden.

- Ulykkesstedet er på et sving. Vi bliver nødt til at formode, at lokomotivførerne ikke havde visuel kontakt og ramte hinanden uden at bremse, lød det fra transportministeren til et pressemøde tirsdag.

Begge lokomotivførere blev dræbt i sammenstødet. Under redningsarbejdet har redderne fundet to ud af togets tre sorte bokse, som nu skal hjælpe med til at opklare, hvordan ulykken kunne ske.

- Vi er nødt til hurtigt at fastslå, om ulykken skyldtes et teknisk problem eller en menneskelig fejl, siger Alexander Dobrindt.

Foto: AP
Foto: AP
 

Annonce:

Kunne være blevet meget værre
De implicerede tog kan normalt rumme op mod 1000 passagerer, og de bliver ofte brugt til at transportere børn i skole. På grund af lokale helligdage i anledning af fastelavn, var der dog under 200 mennesker om bord på de to tog i alt.

- Vi er heldige, at det er fastelavn, for normalt rejser mange flere mennesker med disse tog, lyder det fra den regionale politichef Robert Kopp ifølge AP.

Trods ulykkens voldsomme omfang, er den langt fra Tysklands værste togkatastrofe. Den fandt sted i 1998, da et højhastighedstog kørte galt i den nordtyske by Eschede, hvor 101 mennesker blev dræbt og 80 blev kvæstet.

OVERBLIK: Her er de værste togkatastrofer i Europa

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Her har Mette Frederiksen tabt stort set alle slag
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: