Vild video: Irma har suget havet væk

Orkanen Irma hærger videre. Søndag morgen gik den i land i Florida

Se det helt vilde fænomen i videoen her. Video: Marvin Cartwright/ViralHog

Imens indbyggerne i Florida forhåbentligt er evakueret eller sidder sikkert i ly, så kan beboerne på Bahamas ånde lettede op. Orkanen Irma ramte søndag morgen amerikansk tid Florida, og den lille ø slap nådigt.

Til gengæld var det et helt specielt syn, de kunne stå op til.

Da Irma buldrede forbi Cuba, efterlod hun nemlig de smukke badestrande uden mere end et par dråber vand.

Se videoen øverst i artiklen.

- Jeg kan ikke tro det… Det her er Long Island, Bahamas og havet er forsvundet!!! Det er så langt, de ser #HurricaneIrma wtf, skrev en twitterbruger, da hun delte en video af det mærkelige fænomen.

- Havet er tørret ud, skriver en anden Twitterbruger.

Men det er det ikke.

- Inde i en orkan er lufttrykket så lavt, at den suger vandet op. På den måde er der noget vand, der bliver suges derhen, og det kan gøre, at der vil blive lavvande andre steder. Den suger ikke vandet op som et sugerør, men trykket danner ligesom en pukkel inde i orkanens øje, hvor vandstanden den er alle højest, siger Henning Gisselø fra Danmarks Meteorologiske Institut til Ekstra Bladet.

- Derudover vil der komme en masse blæst, og det giver store bølger og høj vandstand. Det er også noget af det, der gør orkaner så farlige, når de kommer ind over land, fordi vandstanden stiger alene på grund af lufttrykket.

Flere var bekymrede og fik associationer til nogle af de andre frygtelige naturkatastrofer, vi har haft de seneste år, da de pludselig så vandet var trukket helt tilbage, men Danmarks Meteorologiske Institut maner til ro.

- Selvom det er et af tegnene på, at der skulle være en tsunami på vej, så ser jeg ikke, at der skulle være nogen risiko for det. En orkan kan ikke danne en tsunami.

Orkanen Irma er en kategori fire orkan med vindstød på 146 km/t. Allerede nu står 750.000 mennesker uden strøm, og to har mistet livet.

Følg Ekstra Bladets live-dækning af Irmas landgang i USA her!

Mest læste
Seneste
Mest læste
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen