Vilde efterskælv i Nepal: Dødstallet stiger og stiger

Det samlede dødstal i Nepal, Indien og Tibet har passeret 2150, og 5000 er kvæstet

En mand reddes ud af ruinerne i Nepal. (Foto: AP)
En mand reddes ud af ruinerne i Nepal. (Foto: AP)

Kraftige efterskælv rystede søndag Nepal og udløste panik blandt mange indbyggere efter lørdagens jordskælv, som har kostet over 2200 mennesker livet.

En talsmand for det nationale politi, Kamal Singh Bam, siger til AFP, at antallet af bekræftede omkomne er steget til 2152, mens 4629 er blevet kvæstet.

- Vi har sat alle vores ressourcer ind på eftersøgnings- og redningsaktioner, siger Bam, som tilføjer, at helikoptere er sendt ud for at overflyve øde beliggende områder.

- Vi søger efter overlevende i murbrokkerne, siger han.

Internationale nødhjælpsgrupper har intensiveret deres indsats i mange områder, men hjælpeindsatsen vanskeliggøres af manglende kommunikationslinjer og jordskred.

- Vi ved, at der både i byer og landområder er steder, som er isoleret fra omverdenen på grund af jordskred, siger Mike Bruce, der er regional kommunikationsleder for hjælpeorganisationen Plan International.

- Folk sover i gaderne og laver mad uden for, Og vi taler om de meget, meget fattige områder i Nepal, hvor befolkningen i forvejen var stærkt belastet af vanskelige vilkår, siger Mike Bruce.

(Foto: AP)
(Foto: AP)

(Foto: AP)
(Foto: AP)
 

Mobilnetværkene i Nepal synes søndag at være i drift igen.

Røde Kors udtrykker bekymring for mange landsbyindbyggere i området tæt på skælvets epicenter. Det kraftige jordskælv, der ramte Nepal lørdag, skete mellem Kathmandu og Nepals næststørste by, Pokhara.

I det seneste døgn er Nepal blevet ramt af adskillige efterskælv. Søndag har et kraftigt efterskælv på 6,7 i styrke ifølge USGS ramt Nepal på grænsen til Tibet, rapporterer flere internationale medier.

Efterskælvet skete nordøst for Nepals hovedstad, Kathmandu, i 10 kilometers dybde, meddeler USGS.

Lørdagens jordskælv er det værste i Nepal i mere end 80 år. Det blev målt til styrke 7,8 ifølge USA's Geologiske Overvågning (USGS). Ved et skælv på 8,3 i Nepal i 1934 blev 8500 mennesker dræbt.


Sådan så det ud ved Mount Everest efter jordskælvet (video: AP)


Her er nogle af de første videoer fra Kathmandu (video: Twitter)

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere