Voldsomme ødelæggelser efter Irma: Se de vilde billeder

Irma har forårsaget enorme ødelæggelser de sidste par dage. Se videoer og billeder herunder

Se nogle af de enorme ødelæggelser, Irma har bragt med sig, her. (Video: AP)

Ødelæggelserne efter den voldsomme orkan Irma er massive.

Tusindvis af hjem er ødelagt, og mindst 30 mennesker har mistet livet, siden orkanen i onsdags ramte øen Barbuda.

Siden da har den blandt andet hærget øerne St. Martin, De Britiske Jomfruøer, Puerto Rico, Haiti, Cuba og senest Florida.

Søndag ramte den USA som en kategori 4-orkan, og flere end seks millioner mennesker blev bedt om at forlade deres hjem i delstaten.

Heldigvis ser orkanen nu ud til at være aftaget i styrke, og den er senest blevet kategoriseret som en etter på skalaen, der går helt op til fem.

Få herunder et visuelt overblik over ødelæggelserne. 

Overblik over Irmas hærgen

Irma gik første gang i land den 6. september, hvor orkanen ramte øen Barbuda som en kategori 5-orkan med en vindstyrke på op til 295 kilometer i timen.

Senere ramte den blandt andet øerne St. Martin, St. Barts og Anguilla, De Britiske Jomfruøer, Puerto Rico, Den Dominikanske Republik, De Amerikanske Jomfruøer (det tidligere Dansk Vestindien, red), Haiti og Cuba.

To af de hårdest ramte øer er St. Martin og Barbuda. De blev stort set lagt i ruiner og en stor del af indbyggerne har mistet deres hjem.

I Cuba, hvor Irma ramte fredag, blev flere end en million mennesker evakueret, inden stormens ankomst.

Søndag ramte Irma Florida som en kategori 4-orkan. Flere end seks millioner mennesker blev bedt om at forlade deres hjem i delstaten.

Søndag aften stod flere end fire millioner hjem og virksomheder uden strøm.

I USA er der blevet erklæret undtagelsestilstand i Georgia, South Carolina, Virginia og Florida.

Tilsammen kan de økonomiske omkostninger efter Irma og orkanen Harvey, der i august raserede Texas, nå 290 milliarder dollar. Det svarer til 1,5 procent af USA's bpn.

Mindst 30 mennesker har mistet livet på grund af orkanen Irma. Tre personer har indtil videre mistet livet i Florida, mens mindst 27 mennesker et omkommet i Caribien.

International Røde Kors har oplyst, at 1,2 millioner mennesker er blevet berørt af orkanen. Det kan stige til 26 millioner ifølge organisationen.

Med vindhastigheder på op mod 300 kilometer i timen er Irma en af de stærkeste storme nogensinde registreret i Atlanterhavet.

Orkanen begyndte som en kategori 5-orkan og er løbende blevet nedgraderet. Mandag formiddag dansk tid er den en kategori 1. I løbet af mandag forventes den at svækkes yderligere til en tropisk storm.

Kilder: AFP, BBC, Reuters, AP, CNN, The Guardian, National Hurricane Center.

Interaktivt element

Se videoen herunder af det vilde vejr:

Folk flygter fra orkanen:

Mest læste
Seneste
Mest læste
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen