Voldsomme skovbrande koster Australiens kulindustri dyrt

Den ringe luftkvalitet er gået ud over kulproduktionen i sidste kvartal i 2019, oplyser mineselskab

Foto: Ritzau Scanpix
Foto: Ritzau Scanpix

De ekstreme australske skovbrande koster Australiens kulindustri dyrt.

Det oplyser en af verdens største mineselskaber, australske BHP Group, natten til tirsdag dansk tid i en pressemeddelelse ifølge det australske medie Australian Mining.

- Røgen fra de regionale brande og støv har forringet luftkvaliteten ved vores anlæg, hvilket er gået ud over vores produktion i sidste kvartal af 2019, skriver BHP Group.

Mineselskabet har flere kulkraftværker i delstaten New South Wales (NSW), hvori storbyen Sydney ligger, der har været hærget af flere hundrede voldsomme brande.

BHP Group oplyser, at kulproduktionen er faldet med ni procent i det sidste kvartal af 2019 i forhold til samme periode i 2018.

- Hvis luftkvaliteten fortsætter med at være ringe, kan driften blive yderligere begrænset, skriver BHP Group om de kommende måneder.

Brandene i Australien har indtil videre kostet 29 mennesker og flere millioner dyr livet.

Derudover er over 2500 hjem blevet ødelagt i de 110.000 kvadratkilometer land, der er blevet raseret af brandene. Det svarer til mere end det dobbelte af Danmarks areal eller en tredjedel af Tysklands.

Trods tordenstorme og regn de seneste dage er de østlige delstater NSW og Victoria stadig plaget af mange brande.

Ifølge Australiens meteorologiske bureau stiger temperaturerne og vindhastighederne i de kommende dage i Victoria, hvilket giver optimale forhold for nye brande.

Delstatsregeringen i NSW oplyste mandag, at det hæver bidraget til primære producenter, typisk inden for landbrug, der er påvirket af brandene.