Annonce:
Annonce:

Voldsomt jordskælv rammer Venezuela

Bygninger er blevet evakueret i Venezuelas hovedstad, Caracas, efter at et stort jordskælv har ramt landet

Foto: AP
Foto: AP
Annonce:
Følg Krig & katastrofer

Et kraftigt jordskælv har tirsdag rystet den nordøstlige del af Venezuela, og bygninger er blevet evakueret i landets hovedstad, Caracas.

Ifølge det amerikanske geologiske institut The US Geological Survey er jordskælvet målt til 7,3 og skete 123 kilometer under jordens overflade.

Det skriver nyhedsbureauet AP.

Epicentret var ifølge instituttet 20 kilometer nordvest for byen Yaguaraparo og kunne mærkes helt over i Colombias hovedstad, Bogotá.

Der er endnu ingen meldinger om eventuelt tilskadekomne efter jordskælvet.

Et jordskælv af denne styrke anses som meget kraftigt og kan medføre store og voldsomme ødelæggelser. Men rystelserne kan blive dæmpet af at befinde sig dybt under jorden.

En tidligere advarsel om, at jordskælvet kunne forårsage en tsunami langs Venezuelas kyst, er blevet aflyst. Det oplyser USA's Pacific Tsunami Warning Center ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Annonce:

Et vidne i byen Cumaná, som er en af de største byer nær jordskælvets epicentrum, oplyser, at flere personer blev såret i et indkøbscenter, hvor en elevator faldt til jorden, skriver AP.

Oplysningerne er dog ikke bekræftet af myndighederne.

Derudover beretter flere bekymrede venezuelanere med familiemedlemmer i de berørte områder om, at de har svært ved at få kontakt til deres pårørende, skriver Reuters.

Venezuela er et meget olierigt land. Derfor har jordskælvet skabt frygt for ødelæggelser i landets olieindustri. Det statslige olieselskab har dog undgået skader og opererer igen normalt, skriver Reuters.

Venezuela er plaget af en omfattende økonomisk og politisk krise forårsaget af korruption og et drastisk fald i oliepriserne.

Til og med juni er 2,3 millioner af landets indbyggere flygtet ud af landet i år, konkluderer FN.

Et jordskælv af samme styrke ramte det samme område af Venezuela i 1997. Det kostede dengang flere mennesker livet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Her har Mette Frederiksen tabt stort set alle slag
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: