Vragdele fra MH370 fundet i Mozambique

Metalstykker fundet på den afrikanske kyst er næsten helt sikkert en vragdel fra MH370-flyet, der forsvandt

National Geographic lavede i marts 2015 en dokumentar, der ser nærmere på, hvad der kan være sket med Malaysia Airlines flyet. Se klip om en af de interessante teorier her. (Video: National Geographic)

To store metalstykker fundet i Mozambique er med stor sandsynlighed vragdele fra den forsvundne Boing 777-maskine fra Malaysia Airlines med flynummer MH370.

Det meddeler australske myndigheder på regeringens hjemmeside.

- Analysen konkluderer, at vragdelene næsten med sikkerhed er fra MH370, siger den australske minister for transport og infrastruktur, Darren Chester, i en skriftlig udtalelse torsdag lokal tid, skriver AP.

Begge vragdeles materiale og opbygning svarer til flytypen Boeing 777. Desuden har man konstateret, at blandt andet malingen på vragdelene matcher den, som Malaysia Airlines bruger, oplyser den malaysiske transportminister Liow Tiong Lai i endnu en udtalelse.

Det var blandt andet en sydafrikansk teenager, der på en ferie i Mozambique fandt et stykke metal, der kunne stamme fra det malaysiske passagerfly, som forsvandt for to år siden på vej fra Kuala Lumpur til Beijing.

Flyet med 239 passagerer og besætningsmedlemmer om bord ændrede af ukendte årsager kurs undervejs på ruten, og efterforskere mener, at det styrtede ned i den sydlige del af Det Indiske Ocean, da det løb tør for brændstof.

Det skete for godt to år siden, og der mangler fortsat svar på flyets mystiske forsvinden.

Zaharie Ahmad Shah var kaptajn på MH370. (Privatfoto) Krig & katastrofer - 8. mar. 2015 - kl. 14:01 Eksperter om luftkaptajnen på MH370: Han tog ilten fra passagerer og besætning

Darren Chester understreger i forbindelse med konklusionen af undersøgelsen af vragdelene, at myndighederne ikke har opgivet håbet om at finde flyets vrag. Det samme slog Malaysias premierminister, Najib Razak, fast på toårsdagen tidligere i marts.

- Eftersøgningen af MH370 fortsætter. Der er 25.000 kvadratkilometer af området, vi efterforsker under vandet, som vi fortsat mangler at søge i. Vi er fokuserede på at afslutte denne opgave, og vi er stadig forhåbningsfulde i forhold til at finde flyet, siger Chester.

Den sydafrikanske teenager, der altså formentlig fandt et stykke af MH370, har fortalt til lokale medier, at han så det tre meter lange metalstykke på en strand i Mozambique i december, og at han tog det med hjem til Sydafrika.

(AP/Vincent Thian) Krig & katastrofer - 8. mar. 2015 - kl. 06:28 1 år efter flyet forsvandt: Hvor er MH370?

Den anden vragdel blev fundet af amerikaneren Blaine Gibson, der har igangsat sin egen eftersøgning af flyet.

Metaldelene ankom til Australien for at blive undersøgt af australske og malaysiske eksperter samt specialister fra Boeing.

I juli sidste år blev en vragdel fundet på den franske ø La Réunion i Det Indiske Ocean. Det viste sig senere, at den var en del af det savnede flys vinge.

Passagerflyet MH17 fra Malaysia Airlines er styrtet ned i Ukraine. (Foto: AP) Krig & katastrofer - 17. jul. 2014 - kl. 18:26 Flykatastrofe: Døde spredt over 15 kilometer

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere