Vragdele fundet - her leder de nu

Indonesiske myndigheder oplyser, at de har fundet vragdele i havet

Se video fra eftersøgningen her

Air Asia 8501 forsvandt søndag over havet søndag. Flyet var lettet fra Surabaya og havde kurs mod Singapore, da det forsvandt sporløst.

Nu oplyser de indonesiske myndigheder i følge nyhedsbureuet AP, at der er fundet vragdele i havet, som kan tilhøre flyet.

Genlæs live-dækningen nedenfor.

Live Blog Air Asia 8501
 

Flyet var angiveligt over Javahavet, da det forsvandt sporløst.

Ombord menes at have været 162 mennesker. 155 passagerer og syv besætningsmedlemmer.

Vragdelene skal være blevet set omkring øen Nangka. Det er omkring 1100 km fra stedet, hvor flyet forsvandt fra radaren.

 

Myndighederne leder blandt andet efter flyet ved hjælp af undervandsmikrofoner, der skal opfange et automatisk nødsignal.

- Bag på den sorte boks sidder et batteri, som er koblet op på en ultralydssender, som tænder, når den kommer i vand, siger Paul Hulme Harrison, der er formand for Ingeniørforeningens Flyvetekniske Selskab.

Forårets nedskydning af et Boeing 777 fra Malaysia Airlines kostede næsten 300 mennesker livet. (Andrey Stenin/RIA Novosti) Plus Flyulykker: Her er flere end 8000 døde

- Den udsender lyd på en aftalt frekvens med en aftalt lydstyrke og aftalte intervaller, så de ved præcis, hvad de søger efter.

Paul Hulme Harrison forklarer, at batteriet har en anslået levetid på 30 dage.

I øjeblikket er meldingen fra myndighederne, at flyet kan befinde sig på bunden af Javahavet, der er forholdsvis lavvandet og ikke har dybder over 100 meter, hvilket er en fordel for eftersøgningen med mikrofoner, der er begrænset af deres rækkevidde.

- Rækkevidden er omkring 1000 meter, så du kan i virkeligheden lytte i overfladen, hvis havet ikke er så dybt, siger flyeksperten.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen