Vragstykker er fra MH370

Den malaysiske regering bekræfter, at der er tale om vragdele fra den forsvundne flyver

Adskillige vragdele er fundet. De stammer MH370 (Foto: AP)

Efter 16 måneder ser det nu ud til at de pårørende til passagererne på Malaysian Airlines MH370 får svar på, hvad der skete med flyet, der forsvandt 8. marts sidste år på en flyvning fra Kuala Lumpur i Malaysia til Beijing i Kina.

I følge nyhedsbureauet Reuters bekræfter den malaysiske regering nu, at vragdele fra en flyver fundet i strandkanten på øen Reunion øst for Madagaskar er fra MH370.

- I dag 515 dage efter flyet forsvandt, er det med tungt hjerte, at jeg må fortælle jer, at et internationalt hold af eksperter endeligt har konkluderet, at vragdelen fra Réunion virkelig er fra MH370, siger den malaisike premierminister Najib Razak ifølge Ritzau.

Det er fundet af en to meter lang vingedel, som tidligere på ugen skabte fornyet håb om at løse gåden om det forsvundne fly. 

På vingedelen har haveri-eksperter fundet et påstemplet tal, der knytter forbindelsen mellem det flere meter lange vragstykke og flytypen, og nu kan den malaiske regering slå fast, at der er tale om MH370.

Krig & katastrofer - 5. aug. 2015 - kl. 16:43 Franske eksperter undersøger fly-vragdel

- Vi har nu et endegyldigt bevis for, at MH370 endte i det sydlige indiske ocean, siger den malaisiske premierminister, Najib Razak, ifølge BBC News.

Undersøgelsen af vragdelen blev indledt onsdag eftermiddag kort efter, at Azharuddin Abdul Rahman, som leder Malaysias nationale flyovervågningscenter, ankom til et laboratorium i Toulouse, hvor han har overværet de forskellige ekspertundersøgelser.

Ifølge franske eksperter har man især kigget på vragdelens maling, for at kunne identificere, hvilket fly det stammer fra.

Adskillige vragdele er skyllet i land på den franske ø Réunion. De formodes at stamme fra MH370 (Foto: AP) Krig & katastrofer - 1. aug. 2015 - kl. 13:04 Haveri-ekspert: Sådan undersøger man vragdelen

- Malingen på vragdelen har afgørende betydning, da alle luftfartsselskaber maler deres fly på en bestemt måde, udtalte en af de ledende franske eksperter, Jean-Paul Troadec, til Reuters tidligere i dag.

Det mystiske flystyrt, hvor 239 mennesker forsvandt, udløste efterfølgende en kolossal, men resultatløs, international eftersøgning.

Uvisheden om passagerernes skæbne har været hård for de efterladte, der blandt andet har mobiliseret store protester for at få den malaysiske regering til at løse mysteriet.

Et australsk ledet eftersøgningshold har de seneste 16 måneder uden held fortsat eftersøgningen efter flyet i den sydlige del af Det Indiske Ocean.

Adskillige vragdele er skyllet i land på den franske ø Réunion. De formodes at stamme fra MH370 (Foto: AP) Krig & katastrofer - 1. aug. 2015 - kl. 09:23 Fly-mysterium: Flere vragdele skyllet i land

1 af 2 
2 af 2