Yderligere ni ukrainske soldater dræbt

Kamphandlingerne er taget til i styrke i Østukraine, hvor antallet af dræbte ukrainske soldater stiger

Ni ukrainske soldater er blevet dræbt og 26 såret i kampe med russisk støttede separatister i det østlige Ukraine i det seneste døgn, siger en militærtalsmand mandag.

Talsmanden Vyjatjeslav Selesnijov siger, at regeringsstyrker er blevet angrebet af separatister i omkring 100 separate tilfælde.

Voldshandlingerne er steget i den seneste måned i forbindelse med en ny offensiv fra oprørernes side.

Ukraines militær siger, at kampene har været særligt voldsomme omkring byen Debaltseve, der er et vigtigt jernbane- og vejknudepunkt nordøst for byen Donetsk.

Den regionale politichef Vijatjeslav Abroskin siger, at syv civile er blevet dræbt af granatild i Debaltseve og i Adiivka - en anden by i frontlinjen - i løbet af søndag.

Den separatistkontrollerede by Donetsk blev rystet af en eksplosion sent søndag. Den stammede ifølge den regionale administrationschef, Ivan Prikhodko, fra en fabrik, der fremstiller sprængstoffer, artilleriammunition og luftbomber.

Lokale indbyggere sagde, at eksplosionen blæste vinduerne ud i boliger i Donetsk, men der var ingen umiddelbare oplysninger om ofre eller årsagen til eksplosionen.